06.09.2011. / 15:55

Autor: Totalsport

Davis Cup: Nadal predvodi Španjolce, Federer Švicarce

Roger Federer je pristao predvoditi švicarsku tenisku reprezentaciju u kvalifikacijskom dvoboju za ulazak u Svjetsku skupinu Davis Cupa, koji će se igrati u Sydneyju

Roger Federer Roger Federer Od 16. do 18. ovog mjeseca u Cordobi će se domaćini Španjolci s Francuzima boriti za finale Davis Cupa. Domaću će momčad predvoditi njihov najbolji tenisač Rafael Nadal.

Da je uvrstio drugog igrača ATP-ove ljestvice na popis reprezentativaca izbornik Albert Costa objavio je u utorak. Uz njega, u sastavu će biti provjerene snage: David Ferrer, Fernando Verdasco i Feliciano Lopez.

Polufinalni dvoboj u Cordobi igrat će se na zemlji. Španjolci imaju ambiciju izboriti polufinale protiv pobjednika dvoboja između Srbije i Argentine, te potom osvojiti natjecanje treći put u četirima posljednjim godinama.

Roger Federer je pristao predvoditi švicarsku tenisku reprezentaciju u kvalifikacijskom dvoboju za ulazak u Svjetsku skupinu Davis Cupa, koji će se igrati u Sydneyju.

Australska će reprezentacija, predvođena Lleytonom Hewittom i Bernardom Tomicem, ugostiti Švicarce na travnatom terenu sidnijskoga Royal Golf Cluba od 16. do 18. ovog mjeseca.

Izbornik Severin Lüthi uputio je još pozive Stanislasu Wawrinki, Stephaneu Bohliju, Marcu Chiudinelliju i Alexanderu Sadeckom.

Nikad u povijesti Švicarska nije došla do Davis Cup naslova. Blizu je, u finalu, bila 1992. godine.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika