06.09.2011. / 16:25

Autor: Hina

ICTY: U raketiranju Zagreba ranjeno 200, a ne 100 osoba

Haaški je sud u presudi bivšem načelniku generalštaba Vojske Jugoslavije Momčilu Perišiću utvrdio da je u dva raketna napada na Zagreb u svibnju 1995. ranjeno više od 200 osoba, a ne ukupno 100 kao što je prilikom izricanja presude kazao predsjedavajući sudac, pojašnjeno je u utorak na Haaškome sudu (ICTY).

Momčilo Perišić (Foto: ICTY)Momčilo Perišić (Foto: ICTY)Haaški je sud u presudi bivšem načelniku generalštaba Vojske Jugoslavije Momčilu Perišiću utvrdio da je u dva raketna napada na Zagreb u svibnju 1995. ranjeno više od 200 osoba, a ne ukupno 100 kao što je prilikom izricanja presude kazao predsjedavajući sudac, pojašnjeno je u utorak na Haaškome sudu (ICTY).

Prilikom čitanja obrazloženja presude predsjedavajući sudac Bakone Moloto pročitao je u utorak kako je sud utvrdio da je prvog dana napada na Zagreb 2. svibnja 1995. ranjeno 46 osoba a sljedećeg dana 3. svibnja 54 osobe, dok se u tekstu presude, koji je objavljen naknadno, navodi da je ranjeno ukupno "više od 200 osoba" odnosno prvog dana više od 146 osoba a drugog 54 osobe.

Na Haaškom sudu pojašnjeno je kako je na izricanju presude pročitan pogrešan podatak.

Vezane vijesti

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Raspravno vijeće odgodilo je suđenje do ponedjeljka, a predsjedavajući sudac naglasio je kako je to Šešelju "posljednja šansa" da "preispita svoje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika