06.09.2011. / 17:23

Autor: Hina

Almira Osmanović: Kazna generalu Perišiću je premala

Ravnateljica baleta splitskoga HNK Almira Osmanović, koja je bila u skupini od 18 ranjenih članova baleta zagrebačkoga HNK u granatiranju 3. svibnja 1995., ocijenila je da je zatvorska kazna od 27 godina bivšem načelniku Generalštaba Vojske Jugoslavije generalu Momčilu Perišiću "premala i smiješna".

Almira Osmanović i Jakov SedlarAlmira Osmanović i Jakov SedlarRavnateljica baleta splitskoga HNK Almira Osmanović, koja je bila u skupini od 18 ranjenih članova baleta zagrebačkoga HNK u granatiranju 3. svibnja 1995., ocijenila je da je zatvorska kazna od 27 godina bivšem načelniku Generalštaba Vojske Jugoslavije generalu Momčilu Perišiću "premala i smiješna".

Haaški sud proglasio je danas generala Momčila Perišića krivim i osudio ga na zatvorsku kaznu od 27 godina za pomoć i podržavanje opsade i terora civila u Sarajevu te zločina u Srebrenici i za propuste u kažnjavanju podčinjenih zbog raketiranja Zagreba, a oslobođen je od odgovornosti za zločin istrebljenja u Srebrenici.

"Ta je kazna generalu Perišiću apsolutno premala jer on ne da je zaslužio jednu, nego stotinu doživotnih kazni za ono što je radio i za način kako je vođena agresija", izjavila je danas za Hinu Almira Osmanović. Po njezinim riječima, smiješno je to što je general Perišić, koji je zapovijedao agresorskom vojskom, dobio 27 godina kazne, "a naš general Gotovina, koji je vodio obrambenu vojsku, dobio je čak 24 godine, samo tri godine manje od generala Perišića".

"Nakon svega, ljudi i ne očekuju neku pravicu od Haaškoga suda", rekla je, dodajući da će ta premala kazna generalu Perišiću najteže pasti onima koji su izgubili svoje najmilije.

Vezane vijesti

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Američki biskup William Lynn proglašen je krivim u petak u Philadephiji (Pennsylvania) za prikrivanje svećenika pedofila i time postao najviši… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika