06.09.2011. / 19:45

Autor: Hina

Clarke: Za nerede u Britaniji krivo loše pravosuđe

Gotovo 75 posto odraslih optuženih zbog nereda prošlog mjeseca u Engelskoj bili su registrirani kriminalci s ranijim osudama, rekao je britanski ministar pravosuđa u utorak i okrivio loš pravosudni sustav za stvaranje "divlje potklase" stalnih kršitelja zakona.

Kenneth Clarke (na slici s Draženom Bošnjakovićem)Kenneth Clarke (na slici s Draženom Bošnjakovićem)Gotovo 75 posto odraslih optuženih zbog nereda prošlog mjeseca u Engelskoj bili su registrirani kriminalci s ranijim osudama, rekao je britanski ministar pravosuđa u utorak i okrivio loš pravosudni sustav za stvaranje "divlje potklase" stalnih kršitelja zakona.

Ministar Kenneth Clarke je rekao da su najgori neredi u više generacija pokazali potrebu za žurnom reformom kaznenog sustava koji ima "jasno užasne" rezultate u rehabilitaciji zatvorenika.

U članku u listu Guardian Clarke je ocijenio da je pobuna ukazala na opasnost koju predstavlja "divlja potklasa, odsječena od matice u svemu osim u svom materijalizmu".

"Još nije općenito poznato, no jezgru činitelja nereda činili su zapravo poznati kriminalci. Gotovo tri četvrtine starih 18 i više godina optuženih u neredima već je bilo ranije osuđivano", rekao je Clarke.

"To je nasljeđe neuspješnog kaznenog sustava, onoga čiji su rezultati u sprečavanju ponavljanja prekršaja jasno užasni", napisao je britanski ministar.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

registracija
11/10/10

agaSovulj, 06.09.11. 22:41

malo veze to ima s kaznenim sustavom. Greška je u (neo)kapitalizmu kao društvenom uređenju, gdje je sve podređeno profitu. Jaz između bogatih i siromašnih su sve veće. Vječna trka za profitom polako ali sigurno jede nas same i planet na kojem živimo. Ako se tako nastavi budućnost neće biti ružičasta.


registracija
8/7/09

bankar, 07.09.11. 02:40

iiiiiiha koji luđak


registracija
20/4/11

BivsiYU, 07.09.11. 07:45

Ne vjerujem britanskom ministru, baš ništa. Odakle tolika masa kriminalaca. Ko ih je stvorio, šta je uzrok te pojave? Sve su to mladi ljudi. Zašto su nezadovoljni? Što ne daju komentar čuveni engleski psihijatri ? Njihov bunt je posljedica nečeg. Lako je ugušiti silom nenaoružan narod.Britanci nikada nisu imali sluha za demokratiju, surovi englezi kako bi se ponašali prema drugima.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika