07.09.2011. / 10:41

Autor: Totalsport

Prijateljske, rezultati: Nijemci izbjegli poraz, Belgija bolja od SAD-a

Poljaci, koji su ponudili odličnu predstavu, dva puta su vodili, ali su se na kraju ipak morali zadovoljiti samo s ''jednim bodom'' protiv selekcije koja je već osigurala plasman na Europsko prvenstvo, jer je u svojoj kvalifikacijskoj skupini dobila svih 8 utakmica

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNogometne reprezentacije Poljske i Njemačke odigrale su bez pobjednika 2-2 u prijateljskoj utakmici u Gdansku koja je ponudila dosta mirno prvo, ali vrlo žustro i zanimljivo drugo poluvrijeme.

Poljaci, koji su ponudili odličnu predstavu, dva puta su vodili, ali su se na kraju ipak morali zadovoljiti samo s ''jednim bodom'' protiv selekcije koja je već osigurala plasman na Europsko prvenstvo, jer je u svojoj kvalifikacijskoj skupini dobila svih 8 utakmica.

Robert Lewandowski zabio je u 55. minuti gol za prvo vodstvo domaće selekcije, ali je Toni Kroos izjednačio 13 minuta kasnije iz penala. Glowacki je u 81. minuti bio isključen (drugi žuti) zbog prekršaja na Götzeu. Poljaci su svejedno još jednom poveli u 90. minuti, kada je Blaszczykowski iskoristio kazneni udarac. No, u četvrtoj minuti sudačke nadoknade je Cacau na ubacivanje Müllera iz blizine poentirao za konačnih 2-2.

Belgija je, pak, u Bruxellesu pobijedila SAD s 1-0. Belgijanci su bili dominantni i zasluženo su slavili, a pogodak je iz poluvoleja postigao Nicolas Lombaerts u 56. minuti.

Bila je to treća utakmica njemačkog stručnjaka Jürgen Klinsmanna u ulozi izbornika SAD-a, te prva u gostima, ali još uvijek čeka na prvu pobjedu. Ranije je američka selekcija pod njegovim vodstvom remizirala s Meksikom te izgubila od Kostarike.

Prijateljske utakmice:

Poljska - Njemačka 2-2 (Lewandowski 55, Blaszczykowski 90 - 11 m / Kroos 68 - 11 m, Cacau 90+4)

Belgija - SAD 1-0 (Lombaerts 56)

Češka - Ukrajina 4-0 (Kadlec 3 - 11 m, 12, Rezek 47, Kolar 51)

Argentina - Nigerija 3-1 (Higuain 24, Di Maria 26, Echiejile 65 - ag / Obasi 46)

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika