07.09.2011. / 11:56

Autor: Hina

Bilić: Ja ću sigurno otići, ali ćemo se plasirati na EP

On je naglasio da su u ova dva susreta igrači i stručni stožer bili pod velikim medijskim pritiskom

Foto: Igor Šoban (arhiva)Foto: Igor Šoban (arhiva)Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić izrazio je zadovoljstvo sinoćnjom pobjedom protiv Izraela 3-1 u kvalifikacijama za EP 2012.

"Naravno da sam zadovoljan, jer smo iz dva susreta (Malta i Izrael) osvojili šest bodova, a kako je Grčka remizirala protiv Latvije ponovno smo na prvom mjestu naše skupine. Već smo u najmanju ruku osigurali dodatne kvalifikacije za Euro, ali to nas ne zadovoljava i napravit ćemo sve da osvojimo prvo mjesto i direktan plasman na EP,", kazao je Bilić na današnjoj konferenciji za novinare.

On je naglasio da su u ova dva susreta igrači i stručni stožer bili pod velikim medijskim pritiskom. Glede povika sa tribina "Biliću odlazi", izbornik je kazao: "Ja ću sigurno otići, jer nitko nije vječan, ali ćemo se plasirati na EP".

"Već smo krenuli sa pripremama za gostovanje u Grčkoj, koje je za mjesec dana. Nažalost, tamo ćemo biti bez kapatana Darija Srne, koji neće moći igrati zbog žutih kartona, pa će kapetansku vrpcu preuzeti Joe Šimunić. Grčka sigurno neće mijenjati svoju uobičajenu igru, a mi smo u psihološkoj prednosti jer znamo da ne moramo juriti rezultat. Uvjeren sam da nećemo izgubiti protiv Grčke, te da ćemo osvojiti prvo mjesto u skupini", izjavio je Bilić

Na novinarski upit kakav je status kažnjenog Danijela Pranjića, Bilić je odgovorio: "Njegova suspenzija od dvije utakmice je istekla i on je sada u situaciji kao i ostali reprezentativci. Isključivo o njegovoj formi ovisi hoće li igrati", dodao je Bilić.

Izbornik je naglasio da ga nije iznenadila odlična igra Eduarda da Silve, jer je na pripremama bio jako dobar. Dodao je da mu je drago što ćemo protiv Grčke igrati na stadionu u Pireju, koji je manji od Olimpijskog u Ateni, ali da se ne boji atmosfere, "jer ona inspirira i mene i moje igrače".

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika