07.09.2011. / 13:26

Autor: Hina , Nacional.hr

Kaznena prijava protiv Đure Dečaka: Gdje je završio novac za oružje?

"Anonimna prijava je stigla, ona je u obradi, ali sukladno članku 36. Zakona o državnom odvjetništvu, ne mogu više reći", kazao je državni odvjetnik Waller te naglasio da će Općinsko državno odvjetništvo izvijestiti javnost ukoliko budu podizali optužnicu

Đuro Dečak i premijerka Jadranka Kosor: foto: Pixsell (arhiva)Đuro Dečak i premijerka Jadranka Kosor: foto: Pixsell (arhiva)Državno odvjetništvo zaprimilo je anonimnu kaznenu prijavu protiv bivšeg predsjednika Općine Virovitica i predsjednika Kriznog štaba Ante Krište, tadašnjeg načelnika virovitičke Policijske postaje Antuna Trohe te člana Kriznog štaba Đure Dečaka da istraže gdje je završio novac prikupljan za nabavku oružja 1991. godina, potvrdio je vršitelj dužnosti općinskog državnog odvjetnika u Virovitici Romeo Waller, no nije htio reći odnosi li se kaznena prijava i na Josipa Đakića.

"Anonimna prijava je stigla, ona je u obradi, ali sukladno članku 36. Zakona o državnom odvjetništvu, ne mogu više reći", kazao je državni odvjetnik Waller te naglasio da će Općinsko državno odvjetništvo izvijestiti javnost ukoliko budu podizali optužnicu.

Kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici u lipnju ove godine podnijela je grupa građana potpisana s „Hrvatski branitelji Virovitičko-podravske županije“ i u njoj tvrde da su Krišto, Troha, Dečak i Đakić na sjednici Kriznog štaba donijeli odluku da se provede akcija prikupljanja novca za kupnju oružja.

Novac su, tvrde autori anonimne prijave, uplaćivale radne organizacije s područja cijele općine Virovitica, a prikupljeno je 500.000 tadašnjih njemačkih maraka (DEM). Od Općinskog državnog odvjetništva traže da ispita gdje je završio novac budući da oružje, kako tvrde u prijavi, nije trebalo kupovati jer ga je bilo dovoljno.

Nakon objave anonimne kaznene prijave u medijima, saborski zastupnik Josip Đakić izjavio je da u to vrijeme nije bio na nikakvoj funkciji u Virovitici te da nije imao nikakvog utjecaja na događaje u tome gradu.

Zbog objavljivanja vijesti o anonimnoj prijavi već je tužio urednika portala Virovitica.net Gorana Gazdeka, koji je vijest prvi objavio. Đakić u tužbi navodi da je objavljivanje vijesti o anonimnoj prijavi „ duboko narušilo dostojanstvo ugled i čast njega, a time i njegove obitelji koja se ni danas ne može oporaviti od stresa“ te od novinara traži 100.000 kuna.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
15/8/09

vergilia, 07.09.11. 14:24

Opasno se slikati s Jadrankom Kosor, mnogi koji su se u prošlosti s njom uslikali krenuli su put Remetinca..:)


registracija
5/3/10

starimudrac, 07.09.11. 16:05

cijela hrvatska se crveni zbog remetinečke partijske čelije. hehehe, čelije, dakle.


registracija
3/6/11

skaraica, 07.09.11. 16:36

Kod druga Tita


registracija
30/9/09

davor12345, 07.09.11. 17:59

He, he, he! Stiži grijesi na naplatu!


registracija
4/9/11

Tosa, 08.09.11. 00:04

"Anonimna prijava je stigla, ona je u obradi, ali sukladno članku 36. Zakona o državnom odvjetništvu, ne mogu više reći"
OVO JE FLAGRMANTNO KRSENJE ZAKONA O TAJNOSTI PRIJAVE I OPTUZENOM DAJE VREMENA ZA BEG U TRECE ZEMLJE.
Nije "bad" i mi imamo slicne kretene koji ne znaju da rade svoj posao,a kao naj mocniji intelektualci su predlozeni za te funkcije.
Tako su nama zbrisali i Mira markovic,Bogoljub Karic sa bracom,zenama,sinovima..........
Bravo za tuzilastvo,inteligencija vam je dosegla jagnjecu brigadu"znanje i imanje",moze li vise od toga?
Hrvati,jesm se razdruzili i ne smatram vas za tupav narod,ali ovo stvarno prevazilazi,sto bi nasa karleusa rekla sex iz glave,mozak


registracija
27/12/06

Skipp, 08.09.11. 14:32

A po čemu je on gori od Keruma koji je popalio humanitarnu pomoĆ


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika