07.09.2011. / 14:30

Autor: Ivan Ivanuš

Engleska: Uhićena još jedna osoba u skandalu prisluškivanja

Podsjetimo kako je jučer bivši pravni menedžer tjednika News of the World, Tom Crone, rekao britanskim zastupnicima u Donjem domu parlamenta kako je 'sigurno' kazao Jamesu Murdochu o e-mailu u kojem se navodi kako je bilo hakiranja telefonskih razgovora

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaScotland Yard je izjavio kako je u sklopu istrage oko skandala u tjedniku News of the World uhitio 35-godišnjaka koji je zadržan u stanici pod sumnjom zavjere i prisluškivanja telefonskih poruka, izvještava BBC.

Uhićeni je u pritvoru i nad njim se provodi kriminalistička istraga. Dosad je uhićeno 16 osoba pod sumnjom za prisluškivanje, 15 ih je još uvijek pod istragom. Između ostalih policija je dosad uhitila i bivšu izvršnu šeficu News Internationala Rebekah Brooks te bišeg šefa komunikacija u Downing Streetu Andyja Coulsona.

Podsjetimo kako je jučer bivši pravni menedžer tjednika News of the World Tom Crone rekao britanskim zastupnicima u Donjem domu parlamenta kako je 'sigurno' kazao Jamesu Murdochu o e-mailu u kojem se navodi kako je bilo hakiranja telefonskih razgovora.

Crone je izjavio kako se o internetskoj poruci, poznatijom pod imenom e-mail 'za Nevillea', raspravljalo i kako je 'poruka bila razlog zbog kojeg smo morali srediti taj slučaj'. Bivši urednik u tjedniku Colin Myler isto je potvrdio kako se je raspravljalo o sadržaju poruke elektroničke pošte. U drugom krugu istrage u Donjem domu parlamenta ispitani su i pravni direktor Jon Chapman te direktor ljudskih resursa tjednika Daniel Cloke.

U prijašnjem saslušanju šefovi News Corpa Rupert i James Murdoch su tvrdili kako nisu znali za nikakav e-mail.

Vezane vijesti

Murdoch kriv za krah tiskanih medija

Murdoch kriv za krah tiskanih medija

Opća kriza svjetskog novinarstva nije zaobišla niti medije u Britaniji, poznatoj po vrhunskim medijima. Jedna studija o stanju britanskih medija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika