07.09.2011. / 15:12

Autor: Nacional.hr

Srbijanska realnost: Ulazak u EU bez Kosova ili ostanak van EU bez Kosova

Ukidanjem "paralelnih struktura" na Kosovu Srbija bi doslovno priznala da je izgubila kontrolu nad tim teritorijem i tako i priznala njegovu neovisnost. A upravo to, njemačka kancelarka želi

Angela Merkel i Boris TadićAngela Merkel i Boris TadićPosjet njemačke kancelarke Angele Merkel Beogradu donio je srbijanskoj politici, moglo bi se reći, šamar u rukavicama.

Taman kad su se približili dobivanju statusa zemlje kandidata za ulazak u Europsku uniju, srbijanski političari našli su se oči u oči sa "željeznom lady" njemačke politike koja im je, u ne tako puno riječi rekla - možete ući u EU bez Kosova ili ostati van europske obitelji bez Kosova.

Kako piše britanski The Economist, posjet njemačke kancelarke Beogradu, iznenadio je ne samo srbijanske političare, nego i diplomate u Bruxellesu. Njena izjava o "ukidanju paralelnih struktura" zadala je udarac "srbijanskoj dvoličnosti". Naime, ukidanjem "paralelnih struktura" na Kosovu Srbija bi doslovno priznala da je izgubila kontrolu nad tim teritorijem i tako i priznala njegovu neovisnost. A upravo to, njemačka kancelarka želi.

"No, ono što iznenađuje njen je tajming", ističe The Economist pojašnjavajući kako bi takav stav mogao pomoći samo radikalnim i nacionalistički stranakam u Srbiji, a to u Europskoj uniji ne žele ni pod koju cijenu.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
20/8/10

McCoy, 07.09.11. 15:41

Baba Angela je malo prolupala a nasi politicari ce sad valjda malo da ohlade pricu sa EU.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika