07.09.2011. / 19:35

Autor: Totalsport , Ivan Ivanuš

Video: 43 hokejaša poginula u padu zrakoplova, tek jedan preživio

Zrakoplov tipa Yak-42 prevozio je momčad na utakmicu Kontinentalne hokejaške lige u bjeloruski glavni grad Minsk

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNajmanje 43 člana hokejaške momčadi Lokomotiv Yaroslavla poginulo je u padu zrakoplova u Rusiji, izvještava RIA Novosti.

Dvije su osobe preživjele nesreću koja se je dogodila odmah nakon polijetanja iz Yaroslavla, grada udaljenog 300 kilometara od Moskve i nalaze se u kritičnom stanju. Nakon pada na tlo avion se u trenutku zapalio. Zrakoplov tipa Yak-42 prevozio je momčad na utakmicu Kontinentalne hokejaške lige u bjeloruski glavni grad Minsk .

Iako su prve informacije govorile o 36 poginulih, ta se brojka povećala. U zrakoplovu je ukupno bilo 45 osoba, 37 putnika i osmero članova posade. Zrakoplov Yak-42 se zapalio i srušio nedugo nakon polijetanja, samo 500 metara udaljen od piste.

Hokejaši Lokomotiva trebali su otputovati u Bjelorusiju, na dvoboj protiv Dinamo Minska u 1. kolu nove sezone KHL lige u kojoj sudjeluju klubovi iz Rusije, Bjelorusije, Kazahstana, Latvije i Slovačke. Lokomotiv je jedna od najboljih momčadi lige, prošle je sezone igrao u polufinalu doigravanja. Član momčadi je, među ostalima, i legendarni slovački reprezentativac Pavol Demitra (36).

Ministarstvo za izvanredna stanja zasad nije objavilo identitete poginulih, a prema neslužbenim informacijama, preživjeli su igrač Aleksandr Galimov i jedan član posade.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika