07.09.2011. / 15:49

Autor: Totalsport

Alonso: Razumijem Schumachera, ali ne i njegove kritičare

- Za mene je on najveći vozač svih vremena u Formuli 1

Fernando AlonsoFernando AlonsoŠpanjolski vozač Formule 1 Fernando Alonso, član Ferrarija, u potpunosti podržava legendarnog 42-godišnjeg Nijemca Michaela Schumachera nakon što je ovaj najavio da će nastupati i iduće godine.

- Sigurno ću se utrkivati i iduće sezone - rekao je nedavno sedmerostruki svjetski prvak Schumacher.

Nijemac je posljednju titulu svjetskog prvaka osvojio 2004. godine, a 2006. je otišao u mirovinu. Nakon četiri godine pauze Schumacher je obznanio da se vraća utrkama, ali od svog povratka još nije uspio parirati najboljima.

Alonso pozitivno gleda na Schumijevu odluku o nastavku karijere i 2012. godine.

- Za mene je on najveći vozač svih vremena u Formuli 1. Zaslužuje poštovanje. Njegovi rezultati i rekordi vjerojatno nikada neće biti dostignuti. Još uvijek se voli utrkivati i ja to potpuno razumijem. No, ne razumijem one koji ga kritiziraju - izjavio je Alonso, svjetski prvak iz 2005. i 2006. godine.

Još je dodao:

- Uživam se utrkivati sa Schumacherom. Kada bi Michael imao bolji natjecatelji bolid, uvjeren sam da bi i dalje bio u stanju osvajati utrke.

Od povratka u Formulu 1, njemački vozač još se niti jednom nije popeo na pobjedničko postolje. Trenutno zauzima osmo mjesto u poretku ove sezone s 42 osvojena boda.

Vezane vijesti

Hamiltonu VN Kanade

Hamiltonu VN Kanade

Britanski vozač Lewis Hamilton u McLarenu pobjednik je Velike nagrade Kanade, sedme utrke SP-a Formule 1 održane u Montrealu. Hamilton je sedmi… Više

Komentari

registracija
9/4/10

imela, 08.09.11. 08:20

istina


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika