07.09.2011. / 17:40

Autor: Hina

Katar povećava plaće i mirovine

Katar će svotom od 8,24 milijarde dolara povisiti plaće i mirovine te povlastice za državne zaposlenike i vojnike što se tumači nastojanjem da se očuva stabilnost te bogate države Perzijskog zaljeva, objavljeno je u srijedu.

Katarski emir šeik Hamad bin Kalifa al TaniKatarski emir šeik Hamad bin Kalifa al TaniKatar će svotom od 8,24 milijarde dolara povisiti plaće i mirovine te povlastice za državne zaposlenike i vojnike što se tumači nastojanjem da se očuva stabilnost te bogate države Perzijskog zaljeva, objavljeno je u srijedu.

Ukazom će Katar za 60 posto povisiti plaće i povlastice za državne zaposlenike. Vojni časnici dobit će pak 120-postotno povećanje osnovne plaće, a ostali mogu računati na 50-postotno povećanje. Ukupno će Katar povećavati plaće za 2,75 milijardi dolara godišnje.

U ožujku je Saudijska Arabija počela dijeliti socijalne povlastice u iznosu od 37 milijardi dolara u strahu od širenja narodnih pobuna koje su zahvatile arapski svijet.

Katar je najbogatija zemlja svijeta po dohotku po glavi stanovnika (više od 88.500 dolara prema podacima Međunarodnog monetarnog fonda) zahvaljujući obilnim nalazištima nafte. Katar je odigrao važnu ulogu u svrgavanju libijskog pukovnika Moamera Gadafija.

Porast plaća, što ga je naredio emir i prijestolonasljednik šeik Tamim bin Hamad Al Tani, povećat će, kako se očekuje, njegov ugled i popularnost u zemlji.

Vezane vijesti

Annan upozorava na "sveopći" rat u Siriji

Annan upozorava na "sveopći" rat u Siriji

Međunarodni mirovni izaslanik UN-a i Arapske lige za Siriju, Kofi annan, u subotu je upozorio da Sirija klizi u "sveopći" rat, a sirijski oporbeni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika