08.09.2011. / 10:42

Autor: Totalsport

NBA: Igrači i vlasnici pregovarali pet i pol sati, nastavak pregovora slijedi

Nijedna strana nije htjela reći je li došlo do napretka u pregovorima, ali američki mediji nagađaju kako je činjenica da se sastanak nastavlja dobar znak

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaPredstavnici Sindikata košarkaša i Udruženja vlasnika klubova NBA lige održali su u srijedu sastanak koji je trajao pet i pol sati.

Pokušali su pronaći rješenje i približiti stavove oko novog kolektivnog ugovora kako bi napokon prekinuli obustavu rada ("lockout") u najjačoj ligi svijeta. Pao je dogovor da se pregovori nastave.

Nijedna strana nije htjela reći je li došlo do napretka u pregovorima, ali američki mediji nagađaju kako je činjenica da se sastanak nastavlja dobar znak. Vlasnici i igrači dosad su se sastali samo dva puta nakon proglašenja "lockouta", 1. srpnja.

Kamen spoticanja je, podsjetimo, novi kolektivni ugovor kojim vlasnici žele značajno smanjiti plaće igračima na što Sindikat ne želi pristati. Šef Sindikata Billy Hunter uvjeren je, unatoč svemu, da ima dovoljno vremena za dogovor i da će sezona u NBA ligi početi prema predviđenom rasporedu.

Vezane vijesti

Sindikati moraju popustiti ili se raskida kolektivni ugovor?

Sindikati moraju popustiti ili se raskida kolektivni ugovor?

Tisuće zaposlenih u javnom sektoru ostali su u šoku nakon vladine najave o ukidanju prava iz kolektivnih ugovora. No, prvotni šok koji je ministar… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika