08.09.2011. / 10:54

Autor: Ivan Ivanuš

SAD diplomatskim putem zatražile od Palestine da odustane od članstva u UN

Abbas je ostao čvrsto na svojem stajalištu kako će obnoviti pregovore samo ukoliko Izrael zaustavi izgradnju na okupiranim teritorijima i prihvati granice iz 1967. godine

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaSjedinjene američke države su službeno zatražile od Palestine da odustane od zahtjeva za članstvom u Ujedinjenim narodima, izvještava Dnevni Avaz.

U Ramali se s palestinskim predsjednikom Mahmoudom Abbasom sastao američki izaslanik David Hale i predao mu diplomatsku notu. Sastanku su prisustvovali i izaslanik Dennis Ross i američki generalni konzul u Jeruzalemu Daniel Rubinstein. Palestinski pregovarač Saeb Erekat izjavio je nakon američkog posjeta kako SAD žele ponovo vidjeti Izraelce i Palestince za pregovaračkim stolom. Abbas je ostao čvrsto na svojem stajalištu kako će obnoviti pregovore samo ukoliko Izrael zaustavi izgradnju na okupiranim teritorijima i prihvati granice iz 1967. godine.

"Suprotno onom što je rečeno, mi ne tražimo nezavisnost ili priznanje palestinske države. Nezavisna država je proglašena prije 20 godina. Mi tražimo da Palestina bude primljena kao član u UN", izjavio je Erekat.

"Naši europski i arapski prijatelji savjetovali su nas da ne idemo u Vijeće sigurnosti, jer za naš plan nećemo dobiti potrebnu većinu glasova, SAD prijeti kako će iskoristi veto", rekao je neimenovani palestinski dužnosnik.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika