08.09.2011. / 16:43

Autor: Sandra Bartolović

Sitna boranija

Kukulele, Kukuriku i Kikiriki: O tobogadima, jackalicama i ljupljačkama

Za tri je mjeseca najavljena rekonstrukcija igrališta. Možda će malo prerazmjestiti klackalice, vrtuljak i tobogan, nasuti novi pijesak i popraviti klupe, ali Kukulele, Kukuriku i Kikiriki će i dalje biti tu. I živjeti sretno do kraja života

Bili jednom Kukulele, Kukuriku i Kikiriki, tri nerazdvojna druga. Jako su se voljeli zajedno igrati i međusobno družiti. Vesela je to bila ekipa koja se svakoga dana okupljala na lokalnom igralištu. Bio je tu i mali Narod, ali Kukulele, Kukuriku i Kikiriki nisu voljeli imati posla s njim, stalno su ga izbjegavali i nisu ga puštali na igralište. S Narodom se nisu htjeli družiti jer je siromašan, ružan, uvijek ima nekih zahtjeva i stalno nešto traži i pita umjesto da samo sluša što mu se kaže. Milostivi su prema Narodu bili tek svakih četiri do pet godina, a i to licemjerno i neiskreno, uvijek bi ga izvarali. Narod se tako, izvan ograde preko koje ga nisu pripuštali, tužan i ojađen zabavljao skupljanjem plastičnih boca. Ponekad je prekapao kontejnere.

Družina na igralištu

Kukulele, Kukuriku i Kikiriki bili su jako slični i voljeli su iste stvari: vožnje limuzinama, crvene tepihe, najviše počasti, pompu, skupe hotele, tjelohranitelje oko sebe, horde beskorisnih suradnika, kamere i mikrofone koji ne postavljaju pitanja. A mali Narod, kojeg su prezirali i s kojim su se sprdali, morao im je to nekako osigurati po zakonima koje su oni za sebe na svom igralištu utvrdili. To što su u Narodovom svijetu stvarnost blokirani račun, poskupjeli benzin (struja i plin samo što nisu), preskupi kruh, a mesa već dugo nije vidio, družinu na igralištu nije diralo. Svaki od njih uvjeren je u svoju veličinu, važnost, jedinstvenost i nepogrešivost, i nitko to nije smio dovoditi u pitanje, najmanje Narod. On je tu da preko ograde udovoljava njihovim prohtjevima.

Pogled voajerski nastrojenog Naroda: Foto: Matija Habljak/Večernji list/PIXSELL (Ilustracija)Pogled voajerski nastrojenog Naroda: Foto: Matija Habljak/Večernji list/PIXSELL (Ilustracija)Iako se cijelo vrijeme vodila ljuta borba tko je od njih trojice najveća faca na igralištu, zapravo im je uvijek bilo zabavno - Kukulele je spremao krumpir salatu, pekao kolače i brao jabuke, Kukuriku je zaneseno pričao priče na latinskom i francuskom, a Kikiriki raspoloženje održavao za klavirom. Ipak, svaki od njih je u svom samodopadnom i samodostatnom svijetu o drugoj dvojici mislio sve najgore, ali su se držali skupa jer su na svom igralištu, ograđeni od Naroda i stvarnog života, postali sami sebi svrha, što ih je dovelo u međuovisan položaj. Nijedan od njih nije postojao bez druge dvojice.

Crveno

Kukuriku i Kikiriki su ipak bili nešto bliskiji, ali im je Kukulele trebao da bi imali ljepše mišljenje o sebi. Kukulele je trebao njih dvojicu da ima čime plašiti već isprepadanog Naroda. Posebno ga je volio strašiti s jednim momkom sa susjednog igrališta, koji ga je htio ljubiti, a za kojeg Kukulele tvrdi da i dalje želi mudrijati po njihovom igralištu. Kikirikiju je taj momak bio drag, ali ovaj njega nije htio ljubiti, pa je to bilo malo nezgodno. Kukulele je bio i naglašeno kolorističan tip, jako je volio boje. Osim crvene.

Za razliku od Kukulelea, koji je govorio i kada ga nitko ništa nije pitao, i uglavnom je malo znao o onome što priča, Kukuriku je bio povučen, zatvoren, šutljiv, mučaljiv tip. Ipak, uvijek se spremno igrao skrivača i pantomime, a jako je volio i rebuse. Zato je Kikiriki uvijek rado govorio u njegovo ime. Kukuriku je volio kad je Kikiriki odrađivao za njega. Kažu da mu je Kikiriki, pošten kakav već jest, vraćao neke dugove, jer mu je ukazao na postojanje igrališta i jedinoga prečicom doveo do njega. A Kikiriki je stvarno volio puno govoriti, i do savršenstva je doveo svoju neobičnu vještinu da puno priča, a malo toga važnog i korisnog kaže.

Rekonstrukcija igrališta

U svakom slučaju, za tri je mjeseca najavljena rekonstrukcija igrališta. Možda će malo prerazmjestiti klackalice, vrtuljak i tobogan, nasuti novi pijesak i popraviti klupe, ali Kukulele, Kukuriku i Kikiriki će i dalje biti tu. I živjeti sretno do kraja života. S Narodom ili bez njega, njima je potpuno svejedno, sve dok se mogu dobro zabavljati na svom igralištu. Netko će već nekako platiti njihov provod.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

registracija
12/12/10

Klarens, 09.09.11. 05:12

Predlazhem
.......................................
???????????????????????
???????????????????????????
??????????????????????????????
...................................................
Bogechku Partiju Imbecila
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
To su svi pushachi (ukljuchujuchi seks
i droge ) mile nam Sitnozubije
..............................................................
Poslujmo pod parolem
.........................................................
Nek i tebe prati moja srecha
.....................................................
Svakom chlanu
.........................................
Kutija shibica
.....................................
Kreativnost Sitnozubaca
je poslovichno poznata
Diljem horizonta
........................................
Krijesnice vam put
OSVIJETLILE !!!


registracija
26/11/09

CH2710, 09.09.11. 08:22

Klarens, 09.09.11. 05:12
-----------------------
Kog vraga će ti taj "h" kod pisanja...??? Ako već nemaš kvačice (iako ih bez problema možeš instalirati na kompjutoru)... onda bar ne piši to sranje - doslovce para oči.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 09.09.11. 12:02

Loše,draga novinarko.Vi člankom izjednačavate lopove i one koji to nisu.Svirate diple HDZ-a koji i sami proturaju tezu da su svi političari isti ne bi li narod odvratili od želje za promjenom.Ne znam jeste li samo nasjeli na tu teoriju,a mogli ste gledajući HRT,ili stvarno to mislite.Svakako, niste u pravu.


registracija
16/6/10

nosonja, 09.09.11. 13:45

Koji glup članak,ja takve koji izjednačavaju ADZet i SDPet obično šaljem u pičku materinu ,s obzirom da je članak "napisala" gđa "pisateljica" ovaj put to neću uraditi.
Živio BILO TKO, osim ADZ-eja!!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika