08.09.2011. / 15:55

Autor: Hina

Galliano uvjetno osuđen na 6.000 eura kazne

Francuski sud proglasio je britanskog modnog kreatora Johna Galliana krivim zbog antisemitskih uvreda izrečenih na račun jednoga para u pariškome baru i osudio ga uvjetno na novčanu kaznu od 6.000 eura.

John GallianoJohn GallianoFrancuski sud proglasio je britanskog modnog kreatora Johna Galliana krivim zbog antisemitskih uvreda izrečenih na račun jednoga para u pariškome baru i osudio ga uvjetno na novčanu kaznu od 6.000 eura.

Galliano je zbog afere izgubio čelno mjesto kreativnog direktora modne kuće Dior. Prema presudi Galliano je uvjetno kažnjen s 4.000 eura za izgred počinjen 24. veljače 2011. u jednome baru u Parizu, te s 2.000 eura uvjetne kazne za drugi izgred počinjen 8. listopada 2010. u istome lokalu.

Dužan je platiti jedan euro odštete žrtvama kojima je uputio uvrede dok je bio alkoholiziran, te troškove suđenja udrugama protiv rasizma koje su bili civilna strana u parnici.

Na ročištu održanome 22. lipnja tužiteljstvo je tražilo najmanje 10.000 eura kazne.

Pred sudom je bivši kreativni direktor Diora priznao svoju trostuku ovisnost: o alkoholu, sredstvima za spavanje i valijumu te je priznao da je dva mjeseca proveo na odvikavanju u Arizoni i Švicarskoj.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika