08.09.2011. / 15:29

Autor: Ivan Ivanuš

Ponovno napeto na Kosovu: Srbi blokirali pa odblokirali

Na izvještaje kako bi blokade uskoro trebale biti uklonjene Pantić je rekao kako predsjednici općina na sjeveru Kosova 'ne drže situaciju pod kontrolom'

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaStanje na sjeveru Kosova i dalje je napeto. Jutros su lokalni Srbi su oko 11 sati iznova postavili barikade na svim cestama prema granici sa Srbijom.

Predsjednik općine Kosovska Mitrovica, Krstimir Pantić, izjavio je kako su se građani 'samostalno organizirali'. Na izvještaje kako bi blokade uskoro trebale biti uklonjene Pantić je rekao kako predsjednici općina na sjeveru Kosova 'ne drže situaciju pod kontrolom'.

Pobunjenici sa sjevera Kosova barikade su postavili nedugo nakon što je policija EULEX-a vozilima blokirala cestu od Kosovske Mitrovice do Ribarića u mjestu Zupče u zbog istrage ubojstva pripadnika specijalne kosovske policije kod Zubinog Potoka krajem srpnja. KFOR je blokirao sporedne ceste, na što su Srbi uzvratili.

Nakon eskalacije nereda i nemira te ubojstva kosovskog specijalca u srpnju, pobunjenici su barikade postavljali sporadično i samo na određene cestovne pravce.

Tanjug javlja kako se stanje smirilo nakon što su se pripadnici EULEX-a povukli u Kosovsku Mitrovicu.

Vezane vijesti

Video: Na sjeveru Kosova teže ozljeđene tri osobe

Video: Na sjeveru Kosova teže ozljeđene tri osobe

Na sjeveru Kosova nakon jutrošnjih incidenata i ozljeđivanja tri osobe situacija se smiruje, izvještava Tanjug. Sve barikade koje vode prema Zvečanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika