08.09.2011. / 16:26

Autor: Totalsport

Formula 1: Ferrari najavio revolucionaran bolid za 2012.

- Ove sezone bitka za prvo mjesto je izgubljena. Idemo se do kraja boriti za drugu poziciju. Druge godine želimo pobjeđivati od početka sezone - rekao je Fernando Alonso

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaModel F663, kojim će se Ferrarijevi piloti natjecati u Svjetskom prvenstvu Formule 1 iduće godine, poprima obrise daleko konkurentnijega i inovativnijeg bolida.

Nedavno je Adrian Newey, prvak među inžinjerima-dizajnerima u Formuli 1, izjavio da je Ferrarijev bolid prekonvencionalan. U Maranellu su se očigledno potrudili dokazati da ponajveća Red Bullova uzdanica nije u pravu.

Prema informacijama dosad izašlim iz Ferrarijeve radionice, novi će bolid biti spuštenijeg nosa po uzoru na Red Bull, što je Austrijancima omogućio upravo Newey revolucionarnim rješenjem uoči početka sezone 2009. godine.

Vezano na to, bolid će imati niže težište gravitacije, s amortizerima ispod mjenjača, što će povisiti stražnji dio bolida. Ideja je sprovesti zrak ispod bolida i dovesti ga do propusnika, što automobil čini bržim pri svldavanju zavoja. I tu su praćene Neweyjeve inovacije na Red Bullovim bolidioma za prošlu i ovu sezonu.

U Ferrariju su odlučni iduće godine biti konkurentni od samog početka sezone. Potvrdio je to uoči ovotjedne Velike nagrade Italije u Monzi, domaćeg terena na kojem brani naslov pobjednika iz prošle godine, španjolski pilot Fernando Alonso.

- Ove sezone bitka za prvo mjesto je izgubljena. Idemo se do kraja boriti za drugu poziciju. Druge godine želimo pobjeđivati od početka sezone.

Vezane vijesti

Hamiltonu VN Kanade

Hamiltonu VN Kanade

Britanski vozač Lewis Hamilton u McLarenu pobjednik je Velike nagrade Kanade, sedme utrke SP-a Formule 1 održane u Montrealu. Hamilton je sedmi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika