08.09.2011. / 17:10

Autor: Hina

Preminuo i Felix von Habsburg, treći sin posljednjeg cara

Dva mjeseca nakon svog starijeg brata Otta, u Meksiku je preminuo Felix von Habsburg-Lothringen, treći sin posljednjeg austrijskog cara, javlja austrijska novinska agencija APA.

Felix von Habsburg (95) preminuo je u utorak u San Angelu u Meksiku (Wikipedia)Felix von Habsburg (95) preminuo je u utorak u San Angelu u Meksiku (Wikipedia)Dva mjeseca nakon svog starijeg brata Otta, u Meksiku je preminuo Felix von Habsburg-Lothringen, treći sin posljednjeg austrijskog cara, javlja austrijska novinska agencija APA.

Felix von Habsburg (95) preminuo je u utorak u San Angelu u Meksiku, gdje je godinama živio, a osmrtnica je objavljena u četvrtak u Beču.

Felix von Habsburg radio je kao bankar u Meksiku, a rođen je 31. svibnja 1916. - šest mjeseci nakon smrti cara Franje Josipa - kao četvrto dijete tadašnjeg prinčevskog para, nadvojvode Karla i princeze Zite. Felix je od 1952. bio u braku s Annom-Eugenijom von Arenberg, koja je preminula 1997. Nakon smrti Otta von Habsburga, Felix je bio jedino preživjelo dijete svrgnutog carskog para.

Felix je za sobom ostavio sedmero djece, koja žive u Meksiku, Njemačkoj, Francuskoj i Kanadi.

Felix von Habsburg je u dobi od tri godine napustio Austriju, a nikada se nije želio odreći svog prava na prijestolje te zbog toga godinama nije smio doći u tu zemlju. Austrijske vlasti dopustile su mu da 1989. na tri dana dođe u zemlju na pokop svoje majke, bivše carice Zite, koja je pokopana u Beču.

Vezane vijesti

Pokop Otta von Habsburga i mali žal za Monarhijom

Pokop Otta von Habsburga i mali žal za Monarhijom

Otto von Habsburg, sin posljednjeg austrougarskog carskog para Karla i Zite, sahranjen je u subotu (16.07.) u Beču, u grobnici Kapuzinergruft, gdje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika