08.09.2011. / 17:15

Autor: Ivanka Rade

Borba djevojčice Lucije za bolji život

Obitelj Maletić iz sela Mišinci pokraj Karlovca sve teže pronalazi sredstva za terapije i zdravstvenu skrb svoje kćeri

U peteročlanoj obitelji Maletić koja živi u selu Mišinci pokraj Karlovca devetogodišnja Lucija od rođenja boluje od cerebralne paralize. "Imala sam blizanačku trudnoću, dvije jednojajčane curice. Jedna djevojčica nije uspjela preživjeti u utrobi, a trudovi su počeli u 29. tjednu trudnoće. Tako sam Luciju i njezinu mrtvorođenu sestru donijela na svijet, ali je Lucija zbog gubitka kisika pretrpjela velika oštećenja. Sretni smo što je uopće preživjela, imamo još starijeg sina Dominika i Lucijina mlađeg brata Luku", ispričala je Suzana Maletić.

Majka Suzana je nakon godinu dana borbe s birokracijom uspjela za Luciju dobiti status njegovatelja. Dvije godine nije uspijevala dobiti invalidninu za oboljelo dijete, ali je i to na kraju uspjela postići. Otac je vodoinstalater, a njegova primanja od tri tisuće kuna nisu dovoljna da bi obitelj preživjela i da bi Lucija pohađala terapije koje su joj prijeko potrebne. "Dva puta tjedno svoju kćer vozim na terapije u Karlovac i dva puta tjedno nam terapeut kojeg plaćamo dolazi kući. Također, dva mjeseca smo u Zagreb dvaput tjedno odlazili na terapije lokomatom - spravom koja Luciju 'uči' hodati i isteže joj tetive koje su kod nje jako skraćene. Morali smo prekinuti te terapije jer ih ne možemo više financirati, a osim toga, zadužili smo se za sve terapije koje je Lucija do sada pohađala.

Samo jedna terapija lokomatom stoji 620 kuna i više ih ne možemo plaćati na rate, a drugog izbora nemamo. Također, trebaju nam štitnici za njezina invalidska kolica, a cijena im je 1400 kuna. Ti štitinici sprječavaju da joj prsti ruke ne zapnu u kotačima kolica. Molim Vas, pomozite nam kako bi Luciji omogućili da vodi koliko-toliko normalan život. Jednoga dana nas više neće biti na ovom svijetu i mi jednostavno moramo misliti na njezino osposobljavanje za samostalan život", ispričala je Suzana Maletić.

Ako želite pomoći Luciji,
donacije možete uplatiti na
tekući račun njezine majke

Broj računa: Suzana Maletić
3203614698,
Karlovačka banka (žiro-račun banke):
2400008-1011111116

Vezane vijesti

Humanitarka: Dirljivo pismo zabrinutog dječaka

Humanitarka: Dirljivo pismo zabrinutog dječaka

"Dobar dan! Ja sam Silvio Kramar iz Darde, sela nedaleko od Osijeka u Slavoniji i Baranji. Završio sam srednju školu za vozača kamiona, sve sam… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika