08.09.2011. / 18:00

Autor: Hina

Pahor: Bolje da pomognemo Grčkoj nego da dođe do domino-učinka

Predsjednik slovenske vlade Borut Pahor pozvao je u četvrtak zastupnike u parlamentu da podrže prijedlog zakona o drugom paketu pomoći prezaduženoj Grčkoj, koji su šefovi vlada euro-zone prihvatili krajem srpnja.

Borut PahorBorut PahorPredsjednik slovenske vlade Borut Pahor pozvao je u četvrtak zastupnike u parlamentu da podrže prijedlog zakona o drugom paketu pomoći prezaduženoj Grčkoj, koji su šefovi vlada euro-zone prihvatili krajem srpnja.

Pahor je na konferenciji za novinare rekao da će glasovanje o slovenskim jamstvima u okviru paketa pomoći Grčkoj preko dodatnih sredstava privremenog mehanizma za stabilnost eura (EFSF) u parlamentu ovoga mjeseca biti jedan od najvećih izazova njegovoj manjinskoj vladi, koja se uz to suočava s glasovanjem o rebalansu proračuna i glasovanjem o pet novih ministara.

Pahor svejedno misli da Slovenija treba dati pomoć Grčkoj jer bi suprotno djelovanje moglo biti opasno.

"Svjestan sam mogućnosti da Grčka neće ispuniti obveze koja je dala kao uvjet za taj paket pomoći. No, stvari bi bile još dramatičnije ako se pomoć ne dade i ako dođe do bankrota Grčke jer bi to moglo izazvati širi domino-učinak", rekao je Pahor novinarima, dodajući da prilikom izglasavanja zakona o pomoći Grčkoj očekuje živu raspravu u parlamentu.

Pahor je rekao da Slovenija nije prezadužena niti ima prevelik proračunski deficit, te da tako ostaje u "zdravoj zoni" među državama euro-zone, tj. u skupini država kojima ne prijeti opasnost da izgube "suverenost" u rješavanju ekonomske i financijske stabilnosti i dođu u situaciju kad im je potrebna pomoć drugih, kao što je to slučaj s Grčkom.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

registracija
4/1/09

miroljubiv, 08.09.11. 21:11

Pahoru,prvo probaj pomoći sebi i Jaci da zadržite vlast.Grčka je odavno potonula,pa je ovo samo ključan dokaz koliko je opasno podržavati EU i naše kukuričeke koji više ni ne znaju zašto kokodaču,kamoli što drugo.Slovenci se sigurno petnim žilama žele riješiti Don Juana,možda bi mogli razmijeniti iskustva na slijedećim izborima kod njih i kod nas.


registracija
9/3/10

nostradurus, 08.09.11. 23:28

Grčkoj nema spasa, ali isto slijedi i veliku većinu ostalih država EU - BANKROT.
sites.google.com/site/financijskisustav/kolaps-eura


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika