09.09.2011. / 10:45

Autor: Hina , Nacional.hr

Izrael ocijenio "ozbiljnim" upozorenja turskog premijera

Turski ratni brodovi pratit će svako tursko plovilo koje nosi humanitarnu pomoć Palestincima u Pojasu Gaze, objavio je u četvrtak turski premijer Tayyip Erdogan u razgovoru za Al Džaziru

ArhivaArhivaIzraelski ministar za obavještajne djelatnosti ocijenio je u petak "ozbiljnim i teškim" izjave turskog premijera koji je rekao da će turski brodovi s pomoći za Pojas Gaze ubuduće imati pratnju turskih pomorskih snaga.

"Te izjave su ozbiljne i teške, no ne želimo raspirivati polemiku", rekao je Dan Meridor za izraelski vojni radio. "Bolje je šutjeti i čekati, nije nam u interesu da pogoršamo situaciju odgovarajući verbalnim napadima", dodao je.

Istaknuo je ipak da će "Turska biti ta koja će prekršiti međunarodno pravo" pokuša li silom probiti izraelsku pomorsku blokadu pojasa Gaze s obzirom na to da je povjerenstvo UN-a priznalo "legitimnost" te blokade.

Turski ratni brodovi pratit će svako tursko plovilo koje nosi humanitarnu pomoć Palestincima u Pojasu Gaze, objavio je u četvrtak turski premijer Tayyip Erdogan u razgovoru za Al Džaziru.

Erdogan je rekao i da je Turska poduzela korake kojima će spriječiti izraelsko jednostrano iskorištavanje prirodnih resursa istočnog Sredozemlja, prenio je Reuters s Al Džazirina arapskog prijevoda isječaka toga intervjua koji je vođen na turskome.

Vezane vijesti

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je u utorak da će njegova zemlja uzvratiti svaki put kada Sirija povrijedi njezinu granicu, pošto je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika