09.09.2011. / 12:19

Autor: Totalsport

US Open: Kerber u polufinalu

Kerber će u polufinalu igrati protiv 9. nositeljice, Australke Samanthe Stosur, koja je svladala prošlogodišnju finalisticu u New Yorku, Ruskinju Vjeru Zvonarjevu 6-3, 6-3

Angelique Kerber (Wikipedia)Angelique Kerber (Wikipedia)Njemica Angelique Kerber, 92. tenisačica svijeta, priredila je najveće iznenađenje na ženskom dijelu US Opena plasmanom u polufinale.

Njemačka 23-godišnja tenisačica pobijedila je u četvrtfinalu 26. nositeljicu, 29-godišnju Talijanku Flaviju Pennettu 6-4, 4-6, 6-3, uzvrativši joj za poraz ranije ove godine na zemlji u Bastadu, u jedinom prethodnom ogledu.

U ovom znatno važnijem odmjeravanju snaga, dogodila su se dva velika preokreta. Name, Kerber je imala set i 4-2, a onda je Pennetta osvojila šest gemova zaredom i povela s 2-0 u trećem setu. No, do kraja je iskusna Talijanka osvojila još samo jedan gem.

Kerber će u polufinalu igrati protiv 9. nositeljice, Australke Samanthe Stosur, koja je svladala prošlogodišnju finalisticu u New Yorku, Ruskinju Vjeru Zvonarjevu 6-3, 6-3. Bio je to 10. ogled ovih igračica. Nakon što je Ruskinja dobila prve dvije utakmice, Stosur je sada upisala osmu uzastopnu pobjedu!

Stosur je u prethodne dvije runde odigrala dva maratonska meča, ali je posao protiv Zvonarjeve okončala za samo 67 minuta. Imala je 25 izravnih poena, Zvonarjeva samo 9. Australka je realizirala 3 od 4 break lopte, a Zvonarjevoj nije dopustila niti jednu!

Serena Williams, vlasnica 12 Grand Slam turnira i dva US Opena (1999., 2009) u pojedinačnoj konkurenciji, pobijedila je u četvrtfinalu 17. nositeljicu, 20-godišnju Ruskinju Anastasiju Pavljučenkovu 7-5, 6-1 nakon 79 minuta igre.

Početak tog meča bio je neobičan. U prvih šest gemova dogodilo se šest breakova, da bi Amerikanka u sedmom gemu napokon držala svoj servis. Pavljučenkova je kod 5-6 imala gem-loptu za ulazak u tie-break. Nije uspjela, a u drugom setu uhvatila je samo jedan gem.

Pavljučenkova je plasmanom u četvrtfinale izjednačila svoj najbolji rezultat u karijeri na Grand Slam turnirima. Među 8 najboljih bila je i na ovogodišnjem Roland Garrosu.

Serena Williams igrat će za finale protiv prve tenisačice svijeta, Dankinje Caroline Wozniacki, koja je sa 6-1, 7-6(5) pobijedila Njemicu Andreu Petkovic. Bio je to treći ogled dviju tenisačica, i prethodna dva su odigrale ove godine, te druga pobjeda prve igračice svijeta koja je, kao i obično, svoju suparnicu ''lomila'' s defenzivom. Dankinja je zabila samo 9 winnera, Petkovic 24, ali je previše griješila. Napravila je 44 neforsirane pogreške. U drugom setu je Petkovic od zaostatka 3-5 stigla do vodstva 6-5 u servisa za set, ali ipak nije uspjela odvesti meč u treći set.

Serena Williams dobila je oba dosadašnja ogleda protiv Wozniacki.

US Open, tenisačice, četvrtfinale:

Wozniacki (1) - Petkovic (10) 6-1, 7-6(5)

S. Williams (28) - Pavljučenkova 17 7-5, 6-1

Kerber - Pennetta (26) 6-4, 4-6, 6-3

Stosur (6) - Zvonarjeva (2) 6-3, 6-3

Vezane vijesti

Roland Garros: Stosur u četvrtfinalu

Roland Garros: Stosur u četvrtfinalu

Australka Samantha Stosur, šesta tenisačica svijeta, posljednja je u nedjelju izborila plasman u četvrfinale Roland Garrosa u ženskoj konkurenciji.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika