09.09.2011. / 12:27

Autor: Totalsport

Eurobasket: Rusija i Makedonija u četvrtfinalu, slavlje Grčke

McCalebb je s 27 poena bio najbolji u makedonskoj vrsti

Bo McCalebb (Wikipedia)Bo McCalebb (Wikipedia)Reprezentacije Rusije i Makedonije osigurale su pobjedama u 1. kolu drugog kruga u F skupini plasman u četvrtfinale Europskog prvenstva košarkaša u Litvi.

Košarkaši Makedonije teško su pobijedili Gruziju sa 65-63 (29-26).

Gruzija je bolje otvorila utakmicu, a Makedonci su do prvog vodstva (13-11) stigli krajem prve četvrtine. Na odmor je Makedonija u svlačionicu ponijela tri poena prednosti (29-26). Makedonija je velikom serijom krajem treće četvrtine povela sa 14 poena prednosti. No, Gruzija se nije predala, te se uspjela vratiti i unijeti veliku neizvjesnost u dvoboj, u velikoj mjeri i zahavljujući neefikasnosti Makedonaca u zadnjoj dionici susreta.

Samo 16 sekundi prije kraja dvoboja je Tsitišvili pogodio dva slobodna bacanja i izjedenačio na 63-63. No, Bo McCalebb je dvije sekunde prije kraja poentirao za pobjedu Makedonije 65-63.

McCalebb je s 27 poena bio najbolji u makedonskoj vrsti. Gruziju je predvodio Nikoloz Tsitišvili s 20 koševa i 10 skokova.

Rusija je puno lakše svladala Finsku sa 79-60 (33-20). Rusi su dobili sve četiri četvrtine, Finci im ipak nisu bili dostojni suparnik u ovome ogledu. Najefikasniji kod Rusa bio je Andrej Kirilenko s 14 koševa, dok je jednaki broj koševa u finskoj vrsti postigao Shawn Huff.

Utakmica je počela minutom šutnje za 36 preminulih članova ruskog hokejaškog kluba Lokomotiva iz Jaroslavlja, igrača, te stručnog i pratećeg osoblja, koji su stradali dan ranije u avionskoj nesreći. Ruski su igrači nastupali s crnim etiketama, te su pobjedu posvetili svojim stradalim sunarodnjacima.

- Ovo je bila vrlo važna utakmica iz dva aspekta. Silno smo se željeli plasirati u četvrtfinale i to smo i u činili,. No, još je važnije da smo željeli pobijediti u spomen na preminule hokejaše Lokomotiva. Kao sportaši, oni su naša braća - izjavio je izbornik Rusije David Blatt.

U posljednjoj utakmici večeri, Grčka je svladala Sloveniju sa 69-60 (37-25). U drugoj četvrtini su Grci imali i 15 koševa prednosti, sli je Slovenija kreirala povratak u trećoj, nakon koje je čak i vodila sa 46-44. Imala je selekcija Bože Maljkovića minimalnu prednost i dvije i pol minute prije kraja (57-56), ali je završnica pripala Grcima. U samoj završnici je Zizis pogodio dvije vrlo važne trice, kojima su se Grci odlijepili do pobjede, te stigli na omjer pobjeda i poraza 2-1, dok Slovenci imaju obrnuti.

Zizis je s 19 poena i 5 skokova bio i najbolji igrač Grčke, dok je Sloveniju predvodio Lakovič s 14 koševa.

Eurobasket, 2. krug, 1. kolo skupine F:

Makedonija - Gruzija 65-63

Rusija - Finska 79-60

Grčka - Slovenija 69-60

Redoslijed: 1. Rusija 3-0, 2. Makedonija 3-0, 3. Grčka 2-1, 4. Slovenija 1-2, 5. Finska 0-3, 6. Gruzija 0-3

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika