09.09.2011. / 12:31

Autor: Totalsport

Weltklasse: Blake prvi na stotki s osobnim rekordom 9.82

- Osjećam da sam brz. Želio sam pokazati ljudima za što sam sposoban, da mogu dobro trčati pod pritiskom - izjavio je Blake

Yohan BlakeYohan BlakeJamajčanki 21-godišnji sprinter Yohan Blake, aktualni svjetski prvak na 100 metara, pobijedio je na pretposljednjem ovogodišnjem mitingu Dijamantne lige, legendarnom Weltklasseu u Zürichu, u najbržoj disciplini.

Ohrabren osvajanjem zlata u južnokorejskom Daeguu, Blake je u svojoj prvoj utrci nakon Svjetskog prvenstva ostvario još jednu pobjedu na 100 metara. Na Svjetskom prvenstvu mu je ''pomogao'' njegov sunarodnjak i svjetski rekorder u toj disciplini Usain Bolt, koji je bio diskvalificiran. Blake je tada trčao 9.92.

U Zürichu nije bilo Bolta, a Blake je bio još brži, te je s vremenom 9.82 ostvario svoj osobni rekord.

- Osjećam da sam brz. Želio sam pokazati ljudima za što sam sposoban, da mogu dobro trčati pod pritiskom - izjavio je Blake.

Drugo mjesto osvojio je njegov sunarodnjak Asafa Powell s vremenom 9.95. Powell je zbog ozljede u preponama odustao od Svjetskog prvenstva. S ozljedom se mučio i u Zürichu. Vodio je na polovici utrke, ali je u drugom dijelu bilo vidljivo da ne može pružiti svoj maksimum.

- Nisam želio forsirati i riskirati ponovnu ozljedu - objasnio je Powell.

Amerikanac Walter Dix, osvajač srebra na Svjetskom prvenstvu, bio je treći u ovoj utrci (10.04), dok je Kim Collins iz St. Kittsa i Nevisa, vlasnik svjetske bronce, ovoga puta bio tek peti (10.09).

Na Weltklasseu je nastupilo 19 atletičara koji su osvojili zlato na Svjetskom prvenstvu. Među njima je bio i Grenađanin Kirani James koji je u utrci na 400 metara, kao i u Daeguu, bio brži od aktualnog olimpijskog pobjednika, Amerikanca LaShawna Merritta i pobijedio ga. James je trčao 44.36 a Merritt 44.67.

Među aktualnim svjetskim prvacima koji su pobijedili i na ovome natjecanju našle su se i Australka Sally Pearson na 100 metara prepone (12.52), Ruskinja Marija Savinova na 800 metara (1:58.27) i Kenijka Vivian Jepkemoi Cheruiyot na 5.000 metara (14:30.10).

Ruskinja Jelena Isinbajeva opet nije pobijedila u skoku s motkom. Osvojila je tek treće mjesto (4.62), a pobijedila je Amerikanka Jennifer Suhr s rezultatom 4.72.

Vezane vijesti

IAAF: Blanka bez nominacije za najbolju atletičarku

IAAF: Blanka bez nominacije za najbolju atletičarku

Međunarodna atletska federacija (IAAF) objavila je nominacije za najbolju atletičarku, odnosno atletičara 2011. godine. Nakon četiri uzastopne godine… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika