09.09.2011. / 12:54

Autor: Totalsport

Australski reli: Loeb na krov, Ogier u drvo, Citroën u problemima

Ne znam kamo sam gledao, i uvjeravam vas da nisam pretjerivao s brzinom, jednostavno se dogodilo - zaključio je tragičar Loeb

Sebastien Loeb (desno)Sebastien Loeb (desno)Nevjerovatne situacije događale su se u petak, drugog dana Australskog relija, 10. od ukupno 13 postaja ovogodišnjega Svjetskog prvenstva.

Najveći favoriti za osvajanje prvog mjesta, Citroënovi vozači Sebastien Loeb i Sebastien Ogier, izletjeli su sa staze i to u najgorem mogućem trenutku. Naime, Loeb je u trenutku prevrtanja bio vodeći sa dvije sekunde prednosti nad ostalima, a njegovu "lijepu" priču nastavio je momčadski kolega. Ogier je Loebovim izlijetanjem preuzeo vodstvo u utrci, a s pobjedom u Australskom reliju mogao se izjednačiti s Loebom na čelu ukupnog poretka. No, Ogier je također izletio sa staze, udarivši svojim automobilom u drvo.

O razočarenju u Citroënovoj momčadi ne treba trošiti previše riječi, a njihov komentar je da se nadaju osposobljavanju Loebova modela DS3 za sutrašnji brzinac, dok je na Ogierovom autu napravljena ipak malo veća šteta.

Sebastien Loeb izjavio je da samo on snosi krivicu za današnju katastrofu na stazi:

- Nisam bio dovoljno koncentriran, ušao sam prebrzo u desni zavoj s premalo kočenja. Ne znam kamo sam gledao, i uvjeravam vas da nisam pretjerivao s brzinom, jednostavno se dogodilo - zaključio je tragičar Loeb.

Citroënovu nesreću iskoristili su vozači Forda koji se trenutno nalaze na vodećim pozicijama. Mikko Hirvonen ima 5.4 sekundi prednosti ispred Jari-Mattija Latvale.

U ukupnom poretku nakon drugog dana Ogier na 15. mjestu zaostaje 24 minute i 37.7 sekundi, a Loeb na 20. mjestu 34 minute i 27.8 sekundi.

SP u reliju, Australski reli, rezultati nakon 10 (od 26) etapa:

1. Hirvonen (Fin / Ford) 1h17:11.2

2. Latvala (Fin / Ford) +7.0

3. P. Solberg (Nor / Citroën-Peter Solberg Team) +37.3

4. H. Solberg (Nor / Ford Stobart)+1:42.6...

Vezane vijesti

Video: Sébastien Ogier u Volkswagenu

Video: Sébastien Ogier u Volkswagenu

Francuz Sébastien Ogier potpisao je dugogodišnji ugovor sa Volkswagenom, te će od 2013. godine kada VW ulazi u natjecanje Svjetskog prvenstva u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika