09.09.2011. / 14:10

Autor: Nacional.hr

Kad dosadi dotirana dosada

Mlaćenje prazne slame punih džepova

Savjetnik federalnog ministarstva Federacije Bosne i Hercegovine odlučio je podnijeti ostavku jer mu je, kaže, dosta nerada

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaSavjetnik federalnog ministarstva Federacije Bosne i Hercegovine, izvjesni Zvonimir, otkrio je kako je za dva mjeseca nerada dobio 10 000 eura. Odlučio je na koncu podnijeti ostavku jer mu je, kaže, dosta nerada, izvještava Radio Slobodna Evropa.

"Mogu reći kako se je posao sastojao od ogromnog broja putovanja, tipa Kine, Japana, hodanja, mlaćenja praznih slama po svijetu, da je to strašno. Ako netko ozbiljno misli razvijati karijeru ili nešto naučiti, to je zaglupljivanje. Ništa ti ne radiš konkretno. Ti šutiš, jedeš, piješ, hodaš, računaš dnevnice", objasnio je Zvonimir svoje zaposlenje, koje porezne obveznike u FBiH uz ostale savjetnike košta oko milijun eura godišnje.

"Nema kraja, samo se šaltaš iz jedne u drugu, iz treće u četvrtu. Samo su različite institucije, različiti razine, različiti nazovi entiteti, ili državni ili entitetski, to je istina", rekao je o napredovanju u svojoj struci savjetnik koji je nedavno odlučio na otkaz.

Prema neslužbenim podacima Vlada FBiH ima najmanje 60 osoba koje se tretiraju kao savjetnici. Premijer ima pravo na sedam, dva zamjenika premijera na četiri, predsjednik i potpredsjednici na osam. Pravo na savjetnike imaju i čelni ljudi parlamenta te ministarstva. Nova vlada obećala je uštedu na svim razinama državne vlasti.

Vezane vijesti

Nužan preustroj Federacije BiH

Nužan preustroj Federacije BiH

Američki veleposlanik u Bosni i Hercegovini Patrick Moon izjavio je kako je nužno reformirati Federaciju BiH ukoliko se želi osigurati pravedna… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika