09.09.2011. / 13:40

Autor: Totalsport

Eurobasket: Dužnosnik Grčke kažnjen i izbačen zbog nuđenja mita sucima

Službena stranica Eurobasketa objavila je kratku crticu kako je Disciplinska komisija kaznila Stavrosa Ellianidisa zbog ''nesportskog ponašanja''

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNa Eurobasketu u Litvi otkriven je pokušaj mita. Jedan od dužnosnika iz redova grčke reprezentacije pokušao je izvršiti utjecaj na suce na jednoj od utakmica grčke selekcije.

Službena stranica Eurobasketa objavila je kratku crticu kako je Disciplinska komisija kaznila Stavrosa Ellianidisa zbog ''nesportskog ponašanja''. Otkriveno je kako je putem telefona, mobitela i(li) SMS-a kontaktirao trojicu sudaca koji su sudili jednu od utakmica grčke reprezentacije. Navodno je pokušao izvršiti utjecaj na njih. Oduzeta mu je akreditacija i kažnjen je s 15.000 eura.

Na nekim sportskim online-forumima, ali i u nekim medijima, pojavila se špekulacija da je u pitanju utakmica koju je Grčka u prvom dijelu prvenstva igrala protiv Crne Gore u skupini C, te da je Ellianidis ponudio novac njemačkom sucu Robertu Lottermoseru. Grčka je dobila tu utakmicu sa 71-55, te se kasnije, zahvaljujući pobjedi nad Hrvatskom, plasirala u drugi krug natjecanja.

Vezane vijesti

Suđenje Tadiću za pokušaj podmićivanja u slučaju Glavaš počinje 9. ožujka

Suđenje Tadiću za pokušaj podmićivanja u slučaju Glavaš počinje 9. ožujka

Suđenje osječkom poduzetniku Dragi Tadiću optuženom za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila osuđujuća… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika