09.09.2011. / 13:57

Autor: Hina

Interpol izdao crvenu tjeralicu za Gadafija

Interpol je u petak izdao crvenu tjeralicu za libijskoga vođu Moamera Gadafija, njegova sina Saifa al-Islama te šefa obavještajaca Abdulaha al-Senusija, objavljeno je na web stranici Interpola.

Screenshot InterpolScreenshot InterpolInterpol je u petak izdao crvenu tjeralicu za libijskoga vođu Moamera Gadafija, njegova sina Saifa al-Islama te šefa obavještajaca Abdulaha al-Senusija, objavljeno je na web stranici Interpola.

Tužitelj Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) u četvrtak je pozvao Interpol da izda tu tjeralicu nakon što je u lipnju izdan nalog za njihovo uhićenje zbog optužbi da su počinili zločine protiv čovječnosti, uključujući ubojstva i progon u Libiji.

Tužitelj ICC-a Luis Moreno-Ocampo izjavio je u četvrtak kako želi da Interpol izda crvenu tjeralicu za Moamera Gadafija zbog zločina protiv čovječnosti. "Uhićenje Gadafija pitanje je vremena", rekao je Moreno-Ocampo.

Crvena tjeralica Interpola koristi se za uhićenje i ekstradiciju traženih osoba na osnovu naloga za uhićenje.

Osobe na koje se odnosi takva tjeralica traže nacionalna pravosuđa ili Međunarodni kazneni sud, a Interpol treba pomagati nacionalnim policijama u identificiranju i lociranju tih osoba, radi uhićenja i izručenja.

Vezane vijesti

Gadafi je financirao Sarkozyja

Gadafi je financirao Sarkozyja

Bivši libijski premijer Al Bagdadi al-Mahmudi, zatočenik u tuniskom zatvoru, rekao je da je režim Moamera Gadafija financirao kampanju kandidata… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika