09.09.2011. / 15:17

Autor: Totalsport

Medveščakova legenda Steve Gatzos opet u Zagrebu

Kao član Medveščaka, Gatzos je zaigrao i u Ligi prvaka skupine C koja se održala u Zagrebu u listopadu 1989. igrajući protiv momčadi Levski Sofia Spartak, Dinama Weiβwasser te vjerojatno najjače momčadi Europe u to vrijeme, njemačkog Rosenheima

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaLegendardni bivši hokejaš zagrebačkih Medvjeda, Kanađanin Steve Gatzos, nakon 21 godine vraća se u Zagreb.

Nekadašnji miljenik zagrebačke publike otvoriti će novu EBEL sezonu 2011./2012. u kojoj KHL Medveščak Zagreb slavi 50 godina kluba simboličnim prvim bacanjem paka na nedjeljnoj utakmici protiv češkog Znojma.

Napadač Steve Gatzos član je šampionske momčadi zagrebačkih Medvjeda iz sezone 1989./1990. u kojoj je zajedno s legendama poput Stolbuna, Šćurjenka, Krutova i braće Lomovšek osvojio dvostruku krunu - prvenstvo i kup Jugoslavije.

Kao član Medveščaka, Gatzos je zaigrao i u Ligi prvaka skupine C koja se održala u Zagrebu u listopadu 1989. igrajući protiv momčadi Levski Sofia Spartak, Dinama Weiβwasser te vjerojatno najjače momčadi Europe u to vrijeme, njemačkog Rosenheima.

Steve Gatzos rođen je u Torontu, a već sa 17 godina zaigrao je u jakim sjevernoameričkim juniorskim ligama gdje se odličnim igrama izborio za mjesto na draftu 1981. Izabran je od strane momčadi Pittsburgh Penguins u drugom krugu kao 28 izbor, a već je u prvoj utakmici postigao i svoj prvi gol. U NHL-u se zadržava 4 sezone, nakon kojih odlazi u Europu i igra u Nizozemskoj i Finskoj ligi prije dolaska u Medveščak Gortan. U jednoj sezoni igranja u Medveščaku Gatzos je postao pravi miljenik publike svojim brojnim golovima, ali i hrabrošću koju je pokazivao na ledu.

Nakon odlaska iz Medveščaka, Gatzos igra jednu sezonu za škotski klub Fife Flyers, vraća se u Sjevernu Ameriku te uskoro i umirovljuje.

Vezane vijesti

Anthony Yelovich potpisao za Medveščak

Anthony Yelovich potpisao za Medveščak

KHL Medveščak Zagreb nastavlja s popunjavanjem rostera za iduću sezonu. Napadačima Alexu Leavittu, Nathanu Perkovichu, Curtisu Fraseru i Adamu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika