09.09.2011. / 16:44

Autor: Nacional.hr

Ban Ki-moon: 'Palestina je trebala postojati već odavno'

"Vizija o dvjema državama koje bi omogućile Izraelu i Palestincima da žive jedni uz druge u miru i sigurnosti ispravna je i ja je u potpunosti podržavam", ostao je čvrst pri svom stajalištu Ban Ki-moon

Ban Ki-moonBan Ki-moon"Podržavam težnju Palestinaca da dobiju svoju državu, nezavisnu i suverenu", izjavio je glavni tajnik Ujedinjenih naroda Ban Ki-moon, izvještava Dnevni Avaz.

Rekao je to za vrijeme posjeta Australiji dodavši kako je Palestina 'trebala postojati već odavno'.

"Vizija o dvjema državama koje bi omogućile Izraelcima i Palestincima da žive jedni uz druge u miru i sigurnosti ispravna je i ja je u potpunosti podržavam", ostao je čvrst pri svom stajalištu Ban Ki-moon.

Podsjetimo kako se Palestinci spremaju na ovomjesečnoj sjednici Generalne skupštine UN-a zatražiti članstvo i priznanje svoje države prema granicama utvrđenim 1967. godine. SAD su diplomatskim putem zatražile od palestinskih dužnosnika da odustanu od zahtjeva za članstvom u UN, dok zemlje EU nemaju zajedničko stajalište o ovom pitanju.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika