09.09.2011. / 16:59

Autor: Hina

Ponovno zategnuto: Jandroković se "zbog njegove nepristojnosti ne želi sastati s Jeremićem"

Hrvatski ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković ocijenio je u petak u Beogradu, reagirajući na današnju izjavu srbijanskog šefa diplomacije Vuka Jeremića vezanu uz hrvatsku premijerku Jadranku Kosor, kako je riječ o njegovoj nepristojnosti te da se s Jeremićem nije a niti ne želi sastati.

Gordan JandrokovićGordan JandrokovićHrvatski ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković ocijenio je u petak u Beogradu, reagirajući na današnju izjavu srbijanskog šefa diplomacije Vuka Jeremića vezanu uz hrvatsku premijerku Jadranku Kosor, kako je riječ o njegovoj nepristojnosti te da se s Jeremićem nije a niti ne želi sastati.

Upitan da prokomentira Jeremićevu izjavu novinarima, danu tijekom današnjeg foruma Srbija-Europska unija, u kojoj je na pitanje novinara Jeremić rekao kako je, što se tiče hrvatske premijerke Jadranke Kosor rekao sve što je imao reći te da ostaje pri tome, Jandroković je za Hinu izjavio kako je Jeremić "nepristojan" te da "ne želi na njega trošiti ni sekundu svoga vremena".

Jandroković je dodao kako je njegov domaćin bio srbijanski potpredsjednik vlade za europske integracije Božidar Đelić te da se nije sastao sa srbijanskim ministrom vanjskih poslova.

U pauzi današnjeg foruma Jeremić se prethodno obratio novinarima te je, odgovarajući na jedno od pitanja vezano uz njegov nedavni istup o hrvatskoj premijerki, u kojem je rekao da "kome je Jadranka Kosor prijatelj, tomu ne treba neprijatelj", odgovorio: ''Što sam imao kazati, to sam rekao i iza toga stojim''.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
26/12/06

capica, 09.09.11. 17:17

Jadni Jandroković! On i ne zna što mu je dužnost, ne zna koga i što predstavlja. Ne mogu niti zamisliti kaj bi mi šef rekao da odbijem "nepristojniog " klijenta ( u ime firme za koju radim) osobito kad nije nepristojan prema MENI.Nitko nikoga ne smije vrijeđati na radnom mjestu, ali Jandrokovića nije nitko niti uvrijedio. On jednostavno nije dorastao lajavom i obrazovanom Jeremiću i pokazao se kao šonjo , kak vele Slavonci.


registracija
17/8/11

foringas, 09.09.11. 17:45

capica.
i ja sam radio za privatnika i nikad nebi pomislio šta če mi tko reči ako se nebi ponizio dovoljno jer imam svoj ponos i rađe ču dati otkaz nego se sam poniziti i prodati svoj ponos.
i u pravu je Jandroković i on je obrazovaniji od Jeremića jer zna kako se diplomat mora vladati.
a ti se i dalje ufuraj nekom srbinu u guzu i tamo ostani bez imalo ponosa.


registracija
12/1/11

bozhidar, 09.09.11. 18:09

dabome da je hr neprjatelj sr; kao i sve bivse saveznice sr iz ww1; te i druge zemlje koje priznavauju kosovo.
ako k tomu dodamo da neka zemlja odlazi u pristinu [bez odobrenja sr ili njezine danasnje vlasti/gospodara] radi razmjene dobara/znanja, itd., onda je jos i vise neprijatejlska prema dijelu gradjana sr ali ne njenih madjara, albanaca, sandzklija, rusina, bugara, hrvati, srba, et al.

ali se jeremic ne osudjuje niti smije tako nazvati jace zemlje. glava mu nebi letjela [cetnici bi ga cak mogli proglasiti svecem], ali bi sigurno izgubio unosan posao. hvala


registracija
9/1/08

caballero, 09.09.11. 18:30

99% Hrvata se slaze sa Jeremicem. O Jadnokovicu ne treba trositi rijeci. Poltron A class, sjetite se kako se uvlacio Sanaderu...


registracija
24/3/10

bagsy, 09.09.11. 19:00

Ja sam davno rekao da je hrvatsko srpski odnosi taoci agrokora i konzuma,inače,trošiti vrijeme na odnose sa srbijom,bezveze,šta fali tadžikistanu,uzbekistanu,burkini faso,malo poraditi na uspostavi suradnje s ovim zemljama,ima više smisla nego sa komšijama,jer komšije će uvek da budu komšije


registracija
21/4/11

spBN, 09.09.11. 19:19

I onda dodju Ameri, podjele im packe i uteraju u dijalog...


registracija
28/4/10

Zvonko, 09.09.11. 20:08

"Držim krajnje neprimjerenim – bilo s koje strane dolazilo – usporedbe hrvatskih generala osuđenih na višegodišnje kazne u Haagu za zločine prema Srbima i Slobodana Miloševića koji nije zločinac i koji nije osuđen, nevin je ubijen u haaškom kazamatu".

Milutin Mrkonjić, ministar infrastrukture u vladi republike srbije - inače ministar koji redovito obilazi grob Slobodana Miloševića u Požarevcu, sahranjenog u dvorištu kuće a ne kao sav ostali normalan svijet


registracija
22/6/10

Konstantinos, 09.09.11. 22:02

Jeremic, srbijanski ministar vanjskih poslaova za one koji ne zanju i oni koji ga velicaju kao i njegovo "obraziovanje" je ministar kojeg europski politicari izbjegavaju ili susrecu bas kada moraju zbog njegove nekulture, ne diplomaticnosti i ne iskrenosti. Da nije njega, Srbija bi jos prije godinu dvije dobila kandidaturu. Covijek koji je pokvario odnose sa svim svojim susjedima, koji "cacaka mecku" kada to nije potrebno, zabija prst u oko EU i UN (a toboze zeli Srbiju u EU) nije nista drugo do olicenja licemjerja i osoba koja svojim uvjerenjima zalutao u "demokratsku " stranku kao da mu je sef ultra konzervativni Seselj ili Kostunica, a ne "demokrat" Tadic. Sramota je kakvog Srbija ima ministra, dobar dio Srba ga se srami jer vide da ih on samo blamira i udaljava od EU cilja.
Jandrokovic je opravdano reagirao na ovu diplomatsku provokaciju kojom je jos jednom ponizio vladu i narod susjedne drzave s kojom bi valjda trebao dijeliti srodne demokratske stavove. Zar ne?


registracija
4/9/11

Tosa, 10.09.11. 01:48

@Zvonko, 09.09.11. 20:08
:-D
Da li je zaista moguce da se lozis na to?
SPS kod nas ove godine overava,u parlamentu ce ih biti dvoje-troje sve ukupno,samo ako se iko udostoji da glasa za njih.
Meni je zao sto i Milosevic i Tudjman i Kucan su utekli pre vremena i nisu povesani na trasi Bratstvo Jedinstvo za nauk,ali ima ih jos koji mrdaju,a jesu radili na organizaciji rata,Mesic,Bulatovic,Djukanovic i ostale sitnije ribe,bolje reci vucibatine.
Mesic i Kosorova po balkanu idu samo i pale vatre,valjda im je to gen Tudjmana,zato je jeremic i napljuvao Jacu i to kulturno pedagoski.
Ovo dvoje piromana samo idu i pale vatru,a ovaj Josipovic ide za njima sa dve kofe i gasi pozare.
Kod nas trenutna situacija u Srbiji kad se dogodi nesto po nacionalnoj osnovi odmah krece medijska hajka na otkrivanju pocinilaca,a kod vas zbog usrane lavande ljudima pretili kako ce ih pobiti i niko nije uhapsen,pri tom su hrvatskoj tvrtki pretili.
Mi dalje ne mozemo zbog retrogradne retorike crnogoraca i hercegovaca koji su uzjasili i Srbiju i Vojvodinu,ali vi hrvati sta sebi dozvoljavate nikako mi ne ulazi u glavu
Za tebe Zvonko i ostale kojima nije jasno svi ovi u hagu jesu ili hrvati ili bosanci ili crnogorci poreklom
Pa i Milosevic i Mrkonjic
pozz iz BGD-a i srecna vam EU ako odlucite referendumom da vas jos malo zaduze po svetskim i medjunarodnim fondovima :-)


registracija
7/3/11

medjimurec, 10.09.11. 08:09

Neznam kojih 99% hrvata cabalero , sa Jeremicem se slazes pa proseci onda u Srbiju niko te ne drzi!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika