09.09.2011. / 21:10

Autor: Nacional.hr

Provokacija iz Srbije

Mrkonjić - Milošević je heroj i ne može ga se usporediti s Gotovinom

Mrkonjić je najavio kako će nastaviti posjećivati Miloševića, kojeg je nazvao "herojem", te rekao kako može razumjeti ljutnju hrvatske premijerke jer ona ne može posjetiti grob "osnivača njene partije i oca nacije" bez dozvole njegove obitelji

Slobodan MiloševićSlobodan MiloševićIako su srbijanski predsjednik Boris Tadić i hrvatski kolega Ivo Josipović tvrdili prilikom posljednjeg sastanka kako odnosi dviju država nisu nikad bili bolji, a da se trenutni nesporazumi rezultat nepromišljenih izjava, čini se kako tome baš i nije tako.

Nova provokacija dolazi od srbijanskog ministra za infrastrukturu Milutina Mrkonjića koji je javno prozivan u Srbiji zbog odlaska na Miloševićev grob.

Kako prenosi B92, Mrkonjić je izjavio kako je "krajnje neprimjereno uspoređivati hrvatske generale koji su osuđeni na višegodišnje kazen u Haagu i Slobodana Miloševića koji nije zločinac i koji nije osuđen".

Mrkonjić je najavio kako će nastaviti posjećivati Miloševića, kojeg je nazvao "herojem", te rekao kako može razumjeti ljutnju hrvatske premijerke jer ona ne može posjetiti grob "osnivača njene partije i oca nacije" bez dozvole njegove obitelji.

Svoj posjet Miloševićevom grobu opisao je kao trajnu obvezu prema "drugi i prijatelju i njegovoj obitelji" te istaknuo kako neće nikome dozvoliti da se miješa u taj dio njegovog privatnog života.

"Nikome, pa ni svim, ovdje spomenutim predsjednicima", rekao je na kraju Mrkonjić mislivši pri tome na Tadića i Jadranku Kosor.

Vezane vijesti

Tuđman mi je rekao - 'Kad podijelimo Bosnu, ja i Sloba bit ćemo saveznici'

Tuđman mi je rekao - 'Kad podijelimo Bosnu, ja i Sloba bit ćemo saveznici'

Akademik Dušan Bilandžić u intervjuu Nacionalu prvi put otvoreno govori o ulozi prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana u pokušaju podjele Bosne… Više

Komentari

registracija
22/6/10

Konstantinos, 09.09.11. 21:47

Ha ha haaaa... pa tamo Slobodan Milosevic i njegova ideologija jos uvijek "zivi" i kad je doticni 2 metra ispod zemlje! Hrvatska i sve zemlje regije trebaju traziti od Srbije prije nego sto zeli uci u EU da dokaze da je posvecena evropskim vrijednostima i normama tako da se odrekne i javno osudi politiku SM i pokloni se svim njegovim zrtvama.


registracija
11/10/10

agaSovulj, 09.09.11. 23:04

a kao da kod nas nije slicno. Jadranka odlazi na grob Tuđmana, za kojeg je bila spremna jednosmjerna karta za Hag, ali na žalost smrt je bila brža.
Balkanski mentalitet na djelu.


registracija
15/5/09

Fidelito, 09.09.11. 23:15

Od ove dvojice 'velikana' samo treba dobro zapamtiti onu intimnu šetnju u Karađorđevu i sve postaje jasno.


registracija
28/4/10

Zvonko, 09.09.11. 23:56

Uspoređivati ovu dvojicu te im davati jednake predznake mogu samo idioti i mućka đubrad.

Sama činjenica da Tuđman nije vodio politiku koja je za cilj imala oslobađati Srbiju od Srba nego je štitio Hrvate u Hrvatskoj od miloševićevih srba koji su oslobađali Hrvatsku od Hrvata!

Budući su te činjenice eklatantne i opće poznate, to samo dokazuje da niste idioti nego ste mućka đubrad!

Mrkonjić je samo dokaz da Hrvatska budućnost nije izvjesna, da Hrvatska mora biti pripravna na novu agresiju i da računi stoje još neporavnani!

Oni će se poravnati onog trena kada srbi i srbija kao takova odustanu od velikosrpskog projekta. Tome sada nema ni naznaka!


registracija
4/9/11

Tosa, 10.09.11. 02:11

@Zvonko, 09.09.11. 23:56
Mrkonjic,Milosevic,Milo Djukanovic,Momir Bulatovic,Mladic,Arkan crnogorci
Djindjic,Karazic,Vuk Draskovic,Hazic (hercegovina,lika,banija kordun)
Seselj hercegovacki Hrvat,a to sto se predstavljaju da su Srbi,tako i ja mogu reci da sam Nizozemac,a ti Zambijac
Ti bas nemas svest o poreklu nekog,nego samo trabunjas da se zapljunes na Srbiju,jer te je tome naucio Tudjman i Mesic.
Nemam pojma sto se tripujete da su hrvatske investicije pozeljne u srbiji?
Zasto ne idete u Albaniju kod vasih vekovnih dobrih HDZ prijatelja?
Pukli smo mi u Srbiji sa vama Hrvatima,ali i vi sa samim sobom.
Brisacemo ponovo jedni drugima guzice ekonomski,vi sa kunim nama, a mi vama sa dinarima.
Zabole svabe sto mi ex yu imamo korupciju i sto je privatizacija uradjena kriminalno 90-tih pa sve na ovamo.
Pitaj Slovence kako im je?
Nesto u zadnje vreme mnogo trce na ovu stranu,pa zeleznica,pa avioni,pa kamioni....Zaskripalo?


registracija
20/8/10

McCoy, 10.09.11. 06:28

Mrkonjić je neopevana budala, njega niko ni u Srbiji ne zarezuje previše. Vidi se da posle Hrvatskih slede izbori u Srbiji. Čak je i onaj Dinkić počeo da se meša u svoj (politički) posao...


registracija
11/10/10

agaSovulj, 10.09.11. 07:18

Tuđman je samo štitio Hrvate u Hrvatskoj kao "ja ću iselit Hrvate odavde, a ti iseli Srbe odatle, ovo ćemo onda pripojit Srbiji, a ovo Hrvatskoj." I svi zadovoljni (osim naravno Muslimana, da i njih spomenem).
Tuđman je najveće zlo koje se ikad moglo dogoditi Hrvatskoj, naravno nakon Miloševića, jer ga je on govorom na Kosovu "rodio." Te činjenice su eklatantne i opće poznate. No sumnjam da će one išta promijeniti, jer i mi Hrvati volimo svoje mitove.


registracija
7/3/11

medjimurec, 10.09.11. 08:01

Sta ga muljas sovulj , rat se vodio SAMO u okvirima RH - granice su se ucile i u onoj bivsoj drzavi ako neznas ! Sad neko izjednacavanje zrtve i napadaca odgovara samo srbima a Josipovic nek se i dalje uvlaci Tadicu...


registracija
3/10/09

claudio, 10.09.11. 08:15

Najviše me raduje da za dvadeset godina niko neče znati tko je bio Slobodan Miloševič :)))


registracija
15/5/09

Fidelito, 10.09.11. 08:24

U ratu Hrvatska je bila žrtva, ali čemu se sastajati sa Miloševićem u Karađorđevu? Pa zar nije Tuđman mogao pokazati barem malo principjelnosti, u tim trenutcima? Pa dijeljenje Bosne 'na salveti'? Apetiti prema podjeli Bosne bili su obostrani (a danas isto tako postoje), to danas možemo reći bez uvijanja, treba biti korektan i to reći, nema smisla sakrivati očite činjenice. Ovo da se rat vodio SAMO u okvirima RH, neću niti komentirati, ljudi ovdje brzo zaboravljaju činjenice i vide samo svoju žrtvu a za ostale ih boli k.... . Dok god se bude razmišljalo na ovakav način, samo ja sam žrtva, a za ostale me nije briga, političari poput Miloševića ili Tuđmana provoditi će uspješno svoje diktatorske politike, uvijek će si naći dovoljno materijala da naprave stado svojih sljedbenika sa kojima će moći manipulirati i žrtvovati ih po svojoj volji. Istina, neki 'zaslužni' iz stada će dobro proći, budu izašli iz rata malo bogatiji, ali većina će jako nastradati, a mnogi će i izgubiti glavu. Kada je stado dovoljno veliko počinje politika: tko nije sa nama - taj je protiv nas. Napad je najbolja obrana, Tako se stado homogenizira, a sprečava se bilo kakav način da se dovede u pitanje politika i načela velikog vođe. Koliko god nekima to ne paše sa obje strane Milošević i Tuđman imali su puno zajedničkih crta, praktički nisu mogli postojati jedan bez drugoga u ovom obliku, a i nestank jednog sa političke scene doveo je i do automatskog nestanka drugog. I da, niti jedan nije doživio presudu za svoja djela (ili nedjela) sve ovisi kako na to gledaš.


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 10.09.11. 21:46

Dok je takvih Srbina (Cak je i Ministar )nece nikada biti mira na ovim prostorima.Takve treba ignorirati i ne dati im da vrse tako vazne funkcije.


registracija
22/6/10

Konstantinos, 10.09.11. 22:52

Fidelito: "U ratu Hrvatska je bila žrtva, ali čemu se sastajati sa Miloševićem u Karađorđevu?"

Kada bih znao da imam nasuprot sebi 3. najjaču vojnu silu u to vrijeme i kada se spremas na osamostaljenje jer vidiš da je SM već odavno uništio SFRJ iz nutra, a uz to sve nemas oružja da se branis, ja bih se sastao i sa crnim vragom samo da odgodim ili ublazim moguce posljedice. U opće ne branim Tudmana i njegovu politiku prema Bosni, mislim da je bila nedopustiva i katastrofalna jer nam je dugoroćno nanijela ogromne štete, ali ipak, neke stvari ne bi trebalo bagatelizirati i omalovažavati. Da se možda moglo bolje, tko zna, možda se moglo,,, ali se nije i prošlo se onako kako je. Tuđman je, siguran sam učinio sve sto je on tada mislio da je najbolje za njegov narod, a i mi smo mu preko 90 % dali potporu. Osim toga i kosovski politicar Rugova je otisao kod Milosevića u jeku NATO bombardiranja da poprvai katastrofalnu situaciju na terenu, a takvih primjera u povijesti ima jako puno pa i u ostalom znamo da je Henrik IV car Svetog rimskog carstva otišao u Canossu i poklonio se papi Grguru VII, da dalje ne nabrajam. U tome da olakša svome narodu Tuđman se sastao sa Miloševićem, ali to ga nikako ne opravdava ako se usput dogovarao o BiH, što je da ponovim, bila njegova najveća politička i strateška pogreška i tu on snosi punu odgovornost ali, zar ga treba optuživati što nas je branio? Mislim da neki u svojim kritikama idu pre daleko bez i malo samo kritike ili razumijevanja za prilike kako u zemlji tako i u svijetu u to vrijeme. Hrvatska je zajedno sa Slovenijom bila "izgurana" iz Jugoslavije i to je činjenica o kojoj se malo zna i koja se prešučuje, a zaslužuje pažnju svih "brižnih" koji tako olako kritiziraju sve što je iz Tudmanovog razdoblja.


registracija
11/10/10

agaSovulj, 11.09.11. 00:31

Konstantinos, ima puno mudrosti u tome što ste napisali. Ali ako je Hrvatska zajedno sa Slovenijom bila izgurana iz Jugoslavije, kako onda objasniti Tuđmanov "rat koji smo i htijeli" na govoru nakon oslobađanja Knina?
Tuđman je želio proširiti granice Hrvatske, želio se riješiti hrvatskih Srba (svoju mržnju prema njima, i ne samo njima, nije skrivao), optužnica iz Haga ga je čekala, želio je 200 bogatih porodica, itd. To su sasvim sigurno djela koja zaslužuju poštovanje, zar ne?


registracija
22/6/10

Konstantinos, 11.09.11. 02:21

agaSovulj,
Tudman je bio jedna vrlo kompleksna osoba i treba naravno vremena da sa nekom distancom krene u njegovu analizu. Naravno da se slazem u onome sto ste rekli u vezi 200 porodica ali po pitanju Srba bih bio oprezan. Treba razlikovati barem (minimum) 2 Tudmana. Jedan koji je se razbacivao velikim rijecima i frazama koje je iskoristavao kao sredstvo pritiska (1990-91) za postizanje "asimetricne" federacije a onda i "konfederacije". Ili isti taj Tudman koji je za emigraciju morao biti "dovoljno dobar Hrvat" kako bi dobio njihovu podrsku i nadasve - novac! Naravno tu je i "drugi" Tudman koji je pregovarao s Milosevicem, bio vrlo pazljiv po pitanju vlastitih nacionalnih interesa, racionalan i realan u vezi ostvarivanja svog cilja, a on je nama svima bio dobro poznat - nezavisnost jer vise nista od SFRJ nije ostalo! Da se islo mozda malo pre grubo - vjerojatno se islo. Ono sto je on mogao uraditi a nije, smiriti malo hrvatski samoprobudeni ponos i samosvijest i usmjeriti ga u pozitivnom pravcu bez zrtava i konfrontacija sa Beogradom. Pitanje je koliko je to bilo u zadatim prilikama Milosevicevih "jogurt revolucija" - odrzivo! Pitanje je koliko je iskoristio situaciju da on sam malo zategne situaciju a koliko su to cinili drugi (Susak i co.). Moje pitanje vama, sto ako se Tudman zelio kako vi kazete "rijesiti Srba" i to samo onih Srba za koje je u napred znao da mu nece biti lojalni i koje je zelio staviti u drzavne sluzbe (narocito policiju) u omjeru koji njima stvarno pripada (12-14%)? Tesko je graditi mladu drzavu sa jednim dijelom naroda koji istu ne prihvaca kao takvu. Sto se trebalo po Vama uraditi? Za sada ostanimo na ovome.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika