10.09.2011. / 09:36

Autor: Hina

Berlusconijev 'savjet': Nemoj surađivati u istrazi, svi mi imamo pravo na ispade

U Italiji je u petak izbio novi skandal oko premijera Silvija Berlusconija koji je savjetovao jednom direktoru lista - svojem bliskom suradniku za kojeg se vjeruje da je upleten u seksualni skandal - da ostane u inozemstvu i ne surađuju u istrazi.

Silvio BerlusconiSilvio BerlusconiU Italiji je u petak izbio novi skandal oko premijera Silvija Berlusconija koji je savjetovao jednom direktoru lista - svojem bliskom suradniku za kojeg se vjeruje da je upleten u seksualni skandal - da ostane u inozemstvu i ne surađuju u istrazi.

"Ostani tamo gdje si", navodno je Berlusconi rekao Valteru Lavitoli, koji je 24. kolovoza bio u Bugarskoj dok su talijanski mediji prenosili istragu tužiteljstva Napulja u pogledu seksualnog skandala tijekom kojeg je Berlusconi bio i žrtva ucjene. Ta kratka rečenica, transkribirana iz telefonskog razgovora, objavljena je u petak u tjedniku L'Espresso.

"Svi imamo ljudske ispade na koje imamo pravo kada razgovaramo telefonom. Zemlja bez privatnog života u kojoj se telefonski razgovori prisluškuju i predaju novinama nije poptuno slobodna zemlja", rekao je predsjednik talijanske vlade u obraćanju mladima svoje stranke Narod slobode u petak navečer.

U Bariju je 1. rujna uhićen poduzetnik Giampaolo Tarantini osumnjičen da je iznuđivao novac od Berlusconija.

Tarantini i Valter Lavitola su osumnjičeni da su iznudili stotine tisuća eura od Berlusconija kako bi na sudu lagali i govorili da premijer nije znao da su "prijateljice" pozvane na organizirane večere u njegovim rezidancijama u Rimu i na Sardiniji između rujna 2008. i siječnja 2009. bile prostitutke.

Vezane vijesti

Berlusconi predlaže predsjednički sustav za Italiju

Berlusconi predlaže predsjednički sustav za Italiju

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi je u petak predložio da Italija usvoji predsjednički sustav vlasti, nalik na francuski, i nije isključio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika