10.09.2011. / 13:37

Autor: Hina

Papa se prisjetio 11. rujna, osudio nasilje u Božje ime

Papa Benedikt XVI. rekao je u subotu da je tragedija u napadima 11. rujna "bila teža time što su njihovi počinitelji isticali da djeluju u Božje ime", u pismu newyorškom nadbiskupu upućenom povodom desete godišnjice te tragedije.

Papa Benedikt XVI.Papa Benedikt XVI.Papa Benedikt XVI. rekao je u subotu da je tragedija u napadima 11. rujna "bila teža time što su njihovi počinitelji isticali da djeluju u Božje ime", u pismu newyorškom nadbiskupu upućenom povodom desete godišnjice te tragedije.

"Danas su moje misli usmjerene k tužnim događajima 11. rujna 2001. kada je izgubljeno toliko nedužnih života", piše Sveti Otac u poruci koju je na engleskom jeziku uputio mons. Timothyju Michaelu Dolanu, ujedno i predsjedniku Američke biskupske konferencije.

"Tragedija 11. rujna je to teža što su njezini počinitelji isticali da djeluju u Božje ime", rekao je Benedikt XVI. koji je naglasio da "nikakve okolnosti ne mogu opravdati terorističke čine".

"Svaki ljudski život je dragocjen u Božjim očima i ne treba štedjeti napore radi promicanja istinskog poštovanja prava i dostojanstva pojedinca i naroda u svijetu", dodaje Papa koji napominje da moli kako bi "odlučna opredijeljenost za veću pravednost i solidarnost pomogla svijetu da se oslobodi poteškoća koje tako često vode nasilju".

Benedikt XVI. je odao priznanje američkom narodu za "njegovu hrabrost i plemenitost" u akcijama spašavanja i za to što je uspio "ponovo steći nadu i povjerenje".

Vezane vijesti

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Ivan Milovan, čiju je ostavku od službe pastoralnog upravljanja Porečkom i Pulskom biskupijom prihvatio papa Benedikt XVI., rekao je danas za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika