10.09.2011. / 15:45

Autor: Hina

Tanzanija: Najmanje 163 mrtva u potonuću trajekta

Najmanje 163 osobe su poginulo, a više se stotinu se smatra nestalima nakon što je potonuo trajekt sa 600 putnika koji je plovio iz Zanzibara prema otoku Pembi u blizini istočne obale Tanzanije, izjavio je u subotu minisstar za izvanredna stanja u Zanzibaru.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNajmanje 163 osobe su poginulo, a više se stotinu se smatra nestalima nakon što je potonuo trajekt sa 600 putnika koji je plovio iz Zanzibara prema otoku Pembi u blizini istočne obale Tanzanije, izjavio je u subotu minisstar za izvanredna stanja u Zanzibaru.

"Pronašli smo 163 mrtva i spasili smo 325 osoba", izjavio je za AFP ministar Mohammed Aboud.

Zanzibar i Pemba su dva glavna otoka Zanzibarskog arhipelaga, popularnog tanzanijskog turističkog odredišta u Indijskom oceanu.

Pemba je udaljena oko 40 kilometara od Zanzibara.

Uzrok nesreće zasad nije poznat, a u spašavanju sudjeluju i ribarski brodovi. Brod je vjerojatno imao više putnika nego što je dopušteno, rekao je tanzanijski državni tajnik za infrastrukturu i komunikacije Gavu Issa.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika