10.09.2011. / 16:56

Autor: Hina

Ostavka japanskog ministra gospodarstva zbog Fukushime

Japanski ministar gospodarstva u subotu je podnio ostavku pod pritiskom javnih kritika zbog njegovih izjava nakon posjeta havariranoj nuklearki u Fukushimi koju je nazvao gradom mrtvih, objavili su japanski mediji.

Yoshio Hachiro sa kanadskim ministrom Cannonom (Foto: Haruyoshi Yamaguchi)Yoshio Hachiro sa kanadskim ministrom Cannonom (Foto: Haruyoshi Yamaguchi)Japanski ministar gospodarstva u subotu je podnio ostavku pod pritiskom javnih kritika zbog njegovih izjava nakon posjeta havariranoj nuklearki u Fukushimi koju je nazvao gradom mrtvih, objavili su japanski mediji.

Prije tek tjedan dana novi premijer Yoshihiko Noda imenovao je Yoshio Hachira ministrom za gospodarstvo. Oporba ga je žestoko kritizirala zbog govora nakon posjeta regiji Fukushime.

Tijekom konferencije za novinare u petak Hachiro je rekao: "Nažalost neme žive duše na ulicama gradova oko centrale. Podsjeća na mrtvi grad", a agencija Jiji je prenijela gaf ministra koji je novinarima rekao "Dat ću ja vama zračenje".

Noda je tražio od ministra da se ispriča, što je on odmah i učinio.

Kritike su se nastavile što je prisililo Hachira da preda ostavku, navele su tiskovna agencija Kyodo i državna televizija NHK. Premijer je prihvatio njegovu ostavku.

To je težak udarac za Nodu koji je tek preuzeo funkciju premijera i zamijenio Naoto Kana, koji je bio izvrgnut oštrim kritikama u zemlji zbog načina na koji je rješavao krizu nakon tsunamija i nuklearne katastrofe u Fukushimi 11. ožujka.

Vezane vijesti

Pianigiani dao ostavku

Pianigiani dao ostavku

Simone Pianigiani dao je ostavku na dužnosti trenera Montepaschija, s kojim je u šest sezona provedenih u klubu osvojio jednako toliko naslova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika