11.09.2011. / 10:13

Autor: Hina

Unatoč napadu na veleposlanstvo Izrael želi smirivanje

Izraelski dužnosnici su izjavili u nedjelju kako žele da se odnosi s Egiptom vrate u normalu unatoč napadu u petak navečer na veleposlanstvo Izraela u Kairu.

Napadnuto je izraelsko veleposlanstvo u EgiptuNapadnuto je izraelsko veleposlanstvo u EgiptuIzraelski dužnosnici su izjavili u nedjelju kako žele da se odnosi s Egiptom vrate u normalu unatoč napadu u petak navečer na veleposlanstvo Izraela u Kairu.

"Činimo sve da se odnosi između naše dvije zemlje vrate u normalu", rekao je na državnom radiju Gilad Erdan, ministar za okoliš, blizak suradnik premijera Benjamina Netanyahua.

"U toj su aferi egipatske vlasti djelovale kako je trebalo", dodao je Erdan aludirajući na intervenciju egipatskog specijalnog voda koji je oslobodio šest izraelskih čuvara koji su bili opkoljeni u prostorijama izraelskog veleposlanstva u Kairu u koje je provalilo nekoliko stotina Egipćana.

U izraelskom veleposlanstvu u Egiptu je 1979. potpisan mirovni ugovor između dviju zemalja.

Veleposlanik Yitzhak Levanon se brzo vratio u Izrael s 80 članova diplomatskog osoblja i obiteljima, koji su svi neozlijeđeni.

U nasilju ispred veleposlanstva poginule su 4 osobe, od kojih jedna uslijed srčanog napada, a više od tisuću je ranjeno.

Ministar zadužen za pasivnu obranu Matan Vilani je na vojnom radiju rekao da s obje strane postoji interes za smirenje odnosa, iako to nije jednostavno.

Vilnai je dodao da su pripadnici egipatskog specijalnog voda riješili problem, možda prekasno, ali da je izbjegnuto krvoproliće.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika