11.09.2011. / 11:07

Autor: Hina

Juppe: Borba protiv terorizma nije završena

Francuski ministar vanjskih poslova Alain Juppe je u nedjelju u Canberri tijekom komemoracije u počast žrtvama terorističkih napada na SAD 11. rujna 2001. poginulim prije 10 godina ocijenio da borba protiv terorizma nije završena i da i dalje postoji prijetnja.

Alain JuppeAlain JuppeFrancuski ministar vanjskih poslova Alain Juppe je u nedjelju u Canberri tijekom komemoracije u počast žrtvama terorističkih napada na SAD 11. rujna 2001. poginulim prije 10 godina ocijenio da borba protiv terorizma nije završena i da i dalje postoji prijetnja.

"Borba protiv terorizma nije završena, prijetnja našima zemljama i dalje postoji", rekao je ministar koji je s australskim ministrom vanjskih poslova Kevinom Ruddom posjetio Memorijal poginulima u ratu u Canberri.

"Neophodna je suradnja naših obavještajnih službi u nastavku borbe protiv tog oblika nasilja koje je potpuno neprihvatljivo i barbarsko", dodao je.

Kevin Rudd je rekao da 10. obljetnica podsjeća da se takva katastrofa mogla dogoditi u Parizu ili Sydneyu, te da se može i dalje dogoditi i da je stalna budnost cijena slobode.

Australski ministar obrane Stephen Smith je rekao da su snage koalicije napredovale u Afganistanu i smanjile kapacitete al-Kaide, ali je upozorio na opasnost preranog povlačenja postrojbi iz te zemlje.

Vezane vijesti

Tvornica ubijanja

Tvornica ubijanja

Uz spomenik žrtvama ustaškog terora u šumi Jadovno te kod obližnje Šaranove jame u kojoj su nesahranjeni posmrtni ostaci mnogobrojnih žrtava Srba i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika