11.09.2011. / 12:14

Autor: Hina

Gori slama i sijeno na farmi krava kod Čepina

Požar na farmi muznih krava Mala Banjevina kod Čepina, u vlasništvu tvrke "Žito", još nije ugašen.

Požar još nije ugašen (Foto: Filip Brala/PIXSELL)Požar još nije ugašen (Foto: Filip Brala/PIXSELL)Požar na farmi muznih krava Mala Banjevina kod Čepina, u vlasništvu tvrke "Žito", još nije ugašen.

"U gašenju požara sudjeluje tridesetak vatrogasaca i pet vatrogasnih vozila. Vatrogasci su cijelu noć proveli na požarištu, natkrivenom spremištu s oko 1100 tona slame i sijena koje je stotinjak metara udaljeno od štala s oko 2000 muznih krava", rekao je Boris Banjan, zapovjednik osječke Javne vatrogasne postrojbe. Rekao je da slama i sijeno gori u dužini od sto metara, širine 30 metara i visine oko devet metara.

Već je izgorjelo više od tisuću tona slame i sijena na otvorenom prostoru farme.

Banjan kaže da je gašenje olakšano, zbog povoljnih vremenskih prilika, jer nema vjetra. U slučaju da zapuše vjetar ugrožene bi bile i štale s kravama. Gašenje požara nastavit će se najvjerojatnije i sutra, rekao je Banjan. Dodao je da farma normalno radi, ima struju i vodu.

Požarište su sinoć obišli vlasnik tvrtke "Žito" Marko Pipunić i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić.

Uzrok požara, koji je izbio jučer popodne, zasad se ne zna.

Vezane vijesti

F1 - Požar u boksu Williamsa, devetero u bolnici

F1 - Požar u boksu Williamsa, devetero u bolnici

Nakon senzacionalne pobjede Pastora Maldonada na Velikoj Nagradi Barcelone u boksu Williamsa izbio je veliki požar u kojem je ozlijeđeno 30 osoba od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika