11.09.2011. / 13:45

Autor: Deutsche Welle

Video: Kličko "smlavio" svog protivnika

Poljak Tomasz Adamek je iza sebe imao gotovo kompletno gledalište s 44 tisuće posjetitelja. No to mu nije pomoglo. Vitalij Kličko je uvjerljivo obranio titulu svjetskog prvaka prema WBC verziji.

Vitalij KličkoVitalij KličkoNakon borbe Vitalij Kličko je izjavio kako ova borba nije bila jednostavna, iako nije baš tako izgledalo. "Adamek je bio svjetski prvak u poluteškoj i kruzer kategoriji. Ipak, nije dovoljno dobar da bi to ostvario i u teškoj kategoriji", zaključio je.

Kličkov trener Fritz Zdunek je rekao kako je 12 kilograma lakši Adamek boksao baš onako kako su i očekivali. Pokušavao je brzim napadima ugroziti Klička, ali mu je vrlo rijetko polazilo za rukom. "Vitalij je večeras bio bolji. Sa mnom je sve u redu, iako sam primio mnogo udaraca. Ipak, vjerujem kako ću se vratiti i postati prvak", kazao je Adamek nakon poraza. Bio mu je to tek drugi poraz u 46 profesionalnih mečeva.

Kličko dominirao tijekom cijele borbe

Na stadionu u Vroclavu se brzo pokazalo ono što su brojni stručnjaci i očekivali. Četrnaest centimetara niži Adamek nije se mogao suprotstaviti snazi i brzini protivnika. U tome mu nije pomogla ni bučna podrška domaće publike u "lavljoj jazbini", kako je aktualni prvak, "Dr. Željezna šaka", nazvao arenu u Vroclavu. Među 44.000 navijača bila je samo nekolicina onih koji su podržavali Klička. Adamek je već u drugoj rundi jedva ostao na nogama nakon serije udaraca Klička. Izazivač se tijekom ostalih rundi pokušavao približiti Kličku i zadati mu udarce, ali je pritom uglavnom nailazio na ljevicu koja ga je zaustavljala.

Sudac prekinuo meč

Već u šestoj rundi se nazirao kraj. Nakon kombinacije udaraca Ukrajinca, Poljak je bio u nokautu. Sudac Massimo Barrovecchio je brojao, a Adameka je spasio gong. Nakon što se tako nastavilo i tijekom idućih rundi, sudac je u desetoj rundi prekinuo borbu jer je Adamek očito bio nesposoban dalje se braniti od udaraca.

Vitalij Kličko je tako ostvario 43. pobjedu u 45 profesionalnih borbi. Od toga je čak 40 pobjeda ostvario nokautom. Još uvijek se ne zna koliko će još Kličko stariji stajati u ringu. Njemu je već 40 godina, ali ne misli o kraju karijere. Trener Fritz Zdunek kaže: "Sigurno je da njegova karijera neće trajati još mnogo godina. Ali sve dotle dok ga protivnici ne uspijevaju da uzdrmati i sve dok se ovako bori i dok ga to zabavlja, nema razloga okačiti rukavice o klin".

Braća Kličko drže šampionske pojaseve sva četiri najvažnija boksačka saveza u teškoj kategoriji i globalne su zvijezde, pa je meč Klička starijeg protiv Poljaka Adameka na televiziji prenošen u 120 zemalja. U Njemačkoj ga je pred malim ekranima gledalo gotovo 10 milijuna ljudi.

Autor: Azer Slanjankić

Deutsche Welle

Vezane vijesti

Boks, olimpijske kvalifikacije: Čalić u polufinalu

Boks, olimpijske kvalifikacije: Čalić u polufinalu

Hrvatski boksač teške kategorije Marko Čalić pobijedio je danas Estonca Karson Raina u četvrtfinalu europskih kvalifikacija za Olimpijske igre. Ostao… Više

Komentari

registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 11.09.11. 15:29

Ovo je pravi Calimero ili prava pravcata nepravda. Ovi Klickovci izabiraju boksace koji in nisu ni do koljena, a ruke da ne spominjem krace pola metra od njihovih da ga slucajno neko ne zakaci. Napisao sam im dopis i besplatno cu namlatiti i jednog i drugog u istom danu ili mecu kako oni zele.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika