11.09.2011. / 15:49

Autor: Hina

Josipović: Pričekajmo da završe istrage o crnim fondovima

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović nije htio danas novinarima komentirati medijski napis o navodnom finanicranju predizbornih kampanja HDZ-a iz crnih fondova, ustvrdivši samo da se "istrage vode".

Ivo JosipovićIvo JosipovićPredsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović nije htio danas novinarima komentirati medijski napis o navodnom finanicranju predizbornih kampanja HDZ-a iz crnih fondova, ustvrdivši samo da se "istrage vode".

"Istrage se vode, pričekajmo da se završe i onda ćemo znati što se zaista dogodilo", kratko je izjavio Josipović u Muzeju Mimari, nakon obilježavanja 10. obljetnice napada na SAD, 11. rujna.

Osvrnuvši se na današnju komemoraciju koju je Veleposlanstvo SAD-a organiziralo u Mimari, hrvatski je predsjednik kazao da svijet mora biti svakim danom sve sigurniji.

Hrvatska je na strani antiterorističke koalicije, mi dajemo svoj važan doprinos, sukladno našim mogućnostima, veličini te vojnim i gospodarskim potencijalima i mislim da nas slobodni svijet prepoznaje kao ozbiljnog partnera, rekao je Josipović.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
18/6/09

Papar, 11.09.11. 17:16

GONG iTransparency International Hrvatska procijenili su da je Ivo Josipović u svojoj predizbornoj kampanji potrošio gotovo i dvostruko više novca nego li je to prikazao. Do 31.12.2009. TIH je procijenio da je Ivo potrošio 8 milijuna kuna, a Ivo je prijavio 4,7 milijuna kuna. Do kraja kampanje TIH i GONG su izbrojali 13, a Ivo 9 milijuna kuna. Pored toga objektivno iz SDP-ovih crnih fondova su plaćene dvije predsjedničke kampanje sa dva kruga.

HDZ čije se crne fondove sada čerupa imao je samo jednu kampanju u jednom krugu. Također HDZ nije imao niti kampanju za gradonačelnika Zagreba. Bio sam vrlo aktivan u Kregarovoj kampanji i tamo smo procjenjivali koju je lovu Bandić skurio. TIH je bio konkretan i na tu temu. To su bili SDP-ovi crni fondovi.

Ali ajmo vidjeti samo predsjedničke izbore. Ako zbrojimo i Primorca i Vidoševića u HDZ crne fondove onda je matematika slijedeća:

25,6 Bandić + 13 Josipović = 38,6 milijuna kuna (SDP+SDP crni fondovi)
5,2 Primorac + 4,1 Vidošević + 3,7 Hebrang = 13 milijuna kuna (HDZ + HDZ crni fondovi)

Dakle ovi čije crne fondove istražuju, potrošili su tri puta manje na proteklim izborima od ovih čije crne fondove tek treba istražiti. Ovo su podaci GONG-a i TIH-a. Ovo su činjenice probajte ih pobiti.

Pročitajte tekst zbog kojeg je policija blogeru Papar htjela po nalogu DORH-a oduzeti računalo:

http://pollitika.com/posteno-sudenje-za-ivu-josipovica


registracija
23/6/11

Udar, 11.09.11. 21:28

Raduje me razumnost,
( ne volim reći ''mudrost'' jer mudrih nema
među nama, koji sebe ljudima zovemo)
našeg predsjednika !


registracija
28/4/10

Zvonko, 11.09.11. 21:56

Ne bih se složio s prvim komentarom. Pozivanje na činjenice, u današnjoj Hrvatskoj, je ćorav posao. Njima rijetko tko vjeruje a ni sud ih ne uzima za relevantne. Medijska slika je jasna i ona ocrtava stvarno stanje. To što je u sukobu s činjenicama je manje važnija stvar.

Taj sukob samo jasno govori o kvazi-demokraciji, mafijaškoj sprezi interesnih lobija, kapitala, politike i medija, čija je artikulacija prepuna licemjerne pravednosti, prava, pravde a svedena na zajednički nazivnik laži.

Država, čiji mediji serviraju tzv. ankete, u kojima pojedini političar uživa potpore od 80 i više %, sličnija je Kolumbiji, Venezueli, Bjelorusiji ili Kubi, doli Portugalu ili Irskoj. Samo po sebi se nameće pitanje, živimo li mi u stvarnom i opipljivom svijetu ili kakvom kontroliranom kaosu, svakodnevici, medijske-mafijaške hobotnice?


registracija
11/10/10

agaSovulj, 12.09.11. 00:14

živimo u ovom potenjem, Tuđmanovom i HDZ tvorevinom


registracija
18/6/09

Papar, 12.09.11. 08:45

@Zvonko,

nisi se složio s prvim ili drugim komentarom? :))


registracija
28/4/10

Zvonko, 12.09.11. 11:00

@Papar,
s tvojim komentarom...

Nažalost! Činjenice su postale toliko nebitne i beznačajne da je mahanje s njima postala DonQuiotovska borba. Tzv. elite, one društvene, kapitalne i političke su koncentrirale toliku količinu moći, da ne prezaju interpretirati ideje, događaje, povijest, stvarnost i budućnost, a sve samo u svom interesu. Licemjernost koja ih obilježava, upakovana u liberalnost, borbu za ljudska prava, pravednost i pravdu, postaje degutantna.

Brojke koje iznosiš su jasne, no, šutnja medija i glavnih institucija o njima, ne smije ostati podnošljiva i društveno prihvatljiva. Ako je tendencija određene ljude nazvati, s pravom, lopovima, onda nitko ne smije ostati imun od iste prozivke ali i kazne. Ovo što se kod nas događa, ravno je psihoterapiji, kontroliranom medijskom inkubatoru a mi imamo slavnu ulogu ostati tamo nekim zamorcima, koje svakodnevno bockaju razno-raznim vlastitim umotvorinama. I bez razlike za osobno područje interesa, ta osiljenost njihove moći zahtjeva i vapije u nebo za reakcijom. Nama svakom ponaosob ostavlja svetu dužnost suprostaviti se oligarhiji laži.

Zato, pozdravljam tvoja nastojanja i tvoj doprinos borbi malog čovjeka protiv Scili i haribdi kapitalkracije!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika