11.09.2011. / 16:33

Autor: Deutsche Welle

Mićunović: Treba prekinuti s iluzijama da je Kosovo naše

Predsjednik Političkog savjeta Demokratske stranke Dragoljub Mićunović izjavio je da Srbija u pogledu Kosova „živi u iluzijama“ i ocijenio da treba umjesto toga razvijati trgovinske odnose s Kosovom.

Dragoljub MićunovićDragoljub Mićunović„Vrlo je nezdravo živjeti u iluzijama. I što više budemo živjeli u toj samoobmani da imamo značajnu moć i utjecaj na Kosovu, utoliko gubimo vrijeme“, rekao je Mićunović u intervjuu za nedjeljno izdanje novosadskog „Dnevnika“.

Prema njegovim riječima, priča o suverenitetu Srbije na Kosovu sve je više „virtualna“, a ne realna. Bilo bi dobro da Kosovo i ostali dijelovi Balkana budu „ugurani“ u Europsku uniju, jer bi se time otklonila napetost oko granica i olakšalo sporazumjevanje, rekao je Mićunović i dodao da Srbija treba inzistirati na autonomiji za Srbe na Kosovu i na poštovanju njihovih ljudskih i građanskih prava.

Deutsche Welle

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
12/1/11

bozhidar, 11.09.11. 17:25

pa to znadu i ?svi srbi, pa zato i zele ratovati za kosovo, ali sad nesmiju. ali smiju stvarati nerede na kosovu, jer poradi tih spremljenih nereda, izgreda, balvanstva, puckaranja, krijumcarenja, mafijastva, itd., nato nece ratovati. hvala


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika