11.09.2011. / 18:00

Autor: Hina

Konferencija "Turizam u glavnim vijestima" 12. i 13. rujna

Prva međunarodna konferencija Svjetske turističke organizacije (UNWTO) o turizmu i medijima „Turizam u glavnim vijestima“ bit će održana od 12. do 13. rujna u Hotelu Westin u Zagrebu.

Kongres o turizmu održava se u Zagrebu (Foto: Martina Popovčić/PIXSELL)Kongres o turizmu održava se u Zagrebu (Foto: Martina Popovčić/PIXSELL)Prva međunarodna konferencija Svjetske turističke organizacije (UNWTO) o turizmu i medijima „Turizam u glavnim vijestima“ bit će održana od 12. do 13. rujna u Hotelu Westin u Zagrebu.

Konferencija je organizirana s ciljem boljeg pozicioniranja turizma, kao pokretača gospodarskog rasta i zaposlenosti, u medijima, priopćeno je iz Ministzarstva turizma.

Konferencija će biti i mjesto brojnih rasprava ne samo o turizmu, kao važnom sociološko-ekonomskom čimbeniku, već i o brojnim mogućnostima koje mogu pridonijeti većoj prisutnosti turizma u glavnim medijskim vijestima. Domaćin i suorganizator događanja je Vlada RH, a organizatori UNWTO i Ministarstvo turizma RH.

Medijski pokrovitelj događaja je CNN International, a njihov izvjestitelj, priznati i iskusan novinar Frederik Pleitgen kroz prezentaciju „Turizam: Vijesti s naslovnice“, sudionicima će pokušati objasniti važnost turizma i njegovih društvenih, kulturoloških i gospodarskih učinaka. U svom će se izlaganju, između ostalog, baviti i ulogom specijaliziranih medija.

Od ostalih govornika bit će tu i Michael Schuman iz TIME Magazina, Sana Butler iz Newsweek Internationala i John Bell iz britanskog The Guardiana. Svi će oni nastojati objasniti očekivanja medija i zainteresiranih strana u turizmu, dati savjete za poboljšanje komunikacije između medija i turističkog sektora, približiti sudionicima najučinkovitije načine prenošenja poruka i sl.

S obzirom da će na događaju sudjelovati 300-tinjak sudionika iz 50-ak zemalja svijeta, među kojima će biti i predstavnici svjetskog javnog i privatnog turističkog sektora, ali i brojni sociološko-medijski stručnjaci, konferencija će biti odlična prilika za međusobnu razmjenu znanja i iskustava te njihovo povezivanje, kaže se u priopćenju Ministarstva turizma.

Vezane vijesti

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

Prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od siječnja do svibnja ove godine broj novozaposlenih u turističkim djelatnostima činio je udio od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika