12.09.2011. / 08:12

Autor: Hina , Nacional.hr

Tri monetira opet jašu

Povratak bankarskih tutora u Grčku

Izvjestan je povratak cijele ekipe grčkih vjerovnika, takozvane trojke (Europska komisija, Europska središnja banka i Međunarodni monetarni fond), koja je početkom rujna napustila zemlju zbog nedovoljnog napretka grčke vlade u ispunjavanju obveza glede smanjenja deficita

Međunarodne institucije najavile su svoj povratak u Atenu nakon što je grčka vlada među ostalim donijela niz mjera kojima su rezana socijalna i radnička prava (arhiva)Međunarodne institucije najavile su svoj povratak u Atenu nakon što je grčka vlada među ostalim donijela niz mjera kojima su rezana socijalna i radnička prava (arhiva)Europska komisija je u nedjelju najavila da će se njezini stručnjaci idućih dana vratiti u Grčku kako bi do konca rujna postigli dogovor o isplati nove rate kredita, pošto je Atena objavila nove mjere štednje.

"Stručnjaci Europske komisije će se idućih dana vratiti u Atenu kako bi grčkim vlastima pružili stručnu pomoć u poslu koji je u tijeku", rekao je u priopćenju povjerenik za gospodarska pitanja Olli Rehn.

Taj će povratak biti uvod u povratak cijele ekipe grčkih vjerovnika, takozvane trojke (Europska komisija, Europska središnja banka i Međunarodni monetarni fond), koja je početkom rujna napustila zemlju zbog nedovoljnog napretka grčke vlade u ispunjavanju obveza glede smanjenja deficita.

"Kada Grčka ispuni uvjete, očekujem da će se posao trojke (zadužene za nadzor grčkih financija i sačinjene od stručnjaka triju ustanova) završiti do konca rujna", dodao je Rehn.

Ova informacija dolazi pošto je grčka vlada u nedjelju najavila nove mjere za smanjenje javnog deficita, među kojima poseban porez na nekretnine.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

registracija
3/6/11

skaraica, 12.09.11. 10:01

Bravo,uništite ih do kraja.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika