12.09.2011. / 10:29

Autor: Totalsport

Prvenstvo Amerika: Argentina do naslova pobjedom nad Brazilom

Krilni centar Houston Rocketsa Scola ubacio je 32 koša potvrdivši time naslov nakorisnijeg igrača turnira

Luis Scola (lijevo) - WikipediaLuis Scola (lijevo) - WikipediaJoš je jednu fantastičnu utakmicu odigrao Luis Scola u finalu košarkaškog Prvenstva Amerika u Mar del Plati dovevši Argentinu do naslova prvaka.

Pobijedili su domaćini u finalu Brazilce 80-75 uzvrativši im time za poraz u natjecanju četvrtfinalne skupine.

Krilni centar Houston Rocketsa ubacio je 32 koša potvrdivši time naslov nakorisnijeg igrača turnira. Izvrsno ga je pratio Carlos Delfino sa 16 koševa i devet skokova.

Marcus Vinicius za Brazilce je ubacio 17 koševa.

U borbi za treće mjesto Dominikanska je Republika pobijedila Portoriko 103-89 prvenstveno vrlo dobrom igrom centra Atlanta Hawksa Ala Horforda, koji je ubacio 23 koša uz 11 skokova i sedam asistencija, ali i 12 izgubljenih lopti.

Uz Scolu i Horforda, u momčadi prvenstva još su Argentinac Emanuel Ginobili, Brazilac Marcelinho Huertas i Portorikanac Carlos Arroyo.

Nastup na Olimpijskim igrama polufinalnim su pobjedama izborili finalisti. Na predolimpijski će turnir Dominikanci, Portorikanci i petoplasirani Venezuelci.

Košarkaško prvenstvo Amerika, finale:

Argentina - Brazil 80-75

za treće mjesto:

Dominikanska Republika - Portoriko 103-89

Vezane vijesti

'Neuspjeh Rija+20'

'Neuspjeh Rija+20'

Susret na vrhu UN-a o održivom razvoju Rio+20 završio se u petak usvajanjem izjave koja otvara put zelenom rastu planeta, više ekološki i socijalno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika