12.09.2011. / 13:25

Autor: Hina

Cameron u Rusiji: Medvedev želi da se razgovara o svim temama

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev izrazio je u ponedjeljak želju da se u prigodi "dugoočekivana" posjeta Davida Camerona, prvog posjeta jednog britanskog premijera nakon 2006., "razgovara o svim aspektima" rusko-britanskih odnosa.

David CameronDavid CameronRuski predsjednik Dmitrij Medvedev izrazio je u ponedjeljak želju da se u prigodi "dugoočekivana" posjeta Davida Camerona, prvog posjeta jednog britanskog premijera nakon 2006., "razgovara o svim aspektima" rusko-britanskih odnosa.

"Nadam se da će ovaj posjet biti produktivan i da će obuhvatiti sve aspekte rusko-britanskih odnosa, kako na bilateralnoj razini, tako i na međunarodnom planu", rekao je Medvedev uoči susreta s britanskim premijerom.

"Ovaj posjet odavno očekujemo, budući da susreta s britanskim premijerom na ovoj razini nije bilo već dugi niz godina", dodao je.

Britansko-ruske veze su prilično zategnute nakon ubojstva bivšeg ruskog agenta Aleksandra Litvinenka 2006. u Londonu, nakon kojega su se dvije zemlje počele međusobno optuživati i protjerale su po nekoliko diplomata.

Britanski premijer koji je u nedjelju doputovao u Moskvu, u ponedjeljak u 14.30 sati treba se sastati s ruskim premijerom Vladimirom Putinom.

Taj će susret biti prvi kontakt na visokoj razini između Putina, predsjednika u vrijeme kada je Litvinenko otrovan, i jednog britanskog dužnosnika nakon 2007.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika