12.09.2011. / 14:31

Autor: Hina

Bolt: Očekujem brzu utrku

Mislim da ću ići jako brzo u Zagrebu jer sam ostao dužan mnogima diskvalifikacijom na 100 metara u Daeguu, kazao je na iznimno posjećenoj konferenciji za novinare u Muzeju suvremene umjestnosti najbrži čovjek današnjice Jamajčanin Usain Bolt.

Usain Bolt (Foto:Antonio Bronić/PIXSELL)Usain Bolt (Foto:Antonio Bronić/PIXSELL)Mislim da ću ići jako brzo u Zagrebu jer sam ostao dužan mnogima diskvalifikacijom na 100 metara u Daeguu, kazao je na iznimno posjećenoj konferenciji za novinare u Muzeju suvremene umjestnosti najbrži čovjek današnjice Jamajčanin Usain Bolt.

Bolt će u utorak trčati 100 metara na IAAF World Chalenge mitingu na stadionu Mladosti uz Savu, a bit će to njegova prva "stotka" nakon diskvalifikacije na Svjetskom prvenstvu u Daeguu.

"Očekujem strašno brzu utrku, nadam se da će uvjeti biti dobri, konkurencija je dobra i nema razloga da Zagrebu ne priuštim pravi rezultat. Govore mi da je rekord mitinga 9.92 sekundi, mislim da mogu ispod toga vremena. Daegu sam već zaboravio, bila je to nepotrebna glupost, jednostavno nisam bio dovoljno fokusiran", kazao je Bolt koji je mnoge iznenadio odabirom Zagreba umjesto Zuericha.

"To nema nikakve veze s novcem i ugledom mitinga, jednostavno je Zuerich bio vremenski preblizu mojem povratku iz Južne Koreje, a Zagreb je bio idealan prije nastupa u Bruxellesu. Kraj je godine i stvarno bi bilo glupo da pokupim neku ozljedu zbog umora. Inače, u Zagrebu sam već bio, Hrvatska mi se čini idealnom zemljom za odmor i sigurno ću jednom to učiniti", kazao je uvijek nasmijani Bolt, koji je dodao kako će na OI u Londonu možda sebi postaviti neke nove ciljeve.

"Nakon Londona, u kojem želim osvojiti što više zlata, želim probati neke druge stvari, možda odem na 400 metara. Da nisam atletičar, svakako bi bio igrač kriketa, a to se uklapa u neke komentare kako sam zapravo lijen i da mogu uvijek trčati brže od rekorda. Možda sam u mladosti i bio lijen, ali ja sam vrlo fokusiran na trčanje, a i moje neobvezno ponašanje na stazi je zapravo dio mojeg procesa koncetracije za utrku", zaključio je Bolt, kojem je gradonačelnik Milan Bandić poklonio dres madridskoga Reala s potpisima svih igrača.

Konferenciji su nazočili i suparnici na Memorijanoj utrci Borisa Hanžekovića na 110 metara, Kubanac Dayron Robles i Amerikanac David Oliver.

Svjetski rekorder Robles na SP-u u Daeguu je diskvalificiran i sada će u Zagrebu tražiti osvetu.

"Nije to osveta, ali mi je drago što ću u tako kratkom vremenu opet trčati protiv svjetskog prvaka Richardsona i Olivera. Naša utrka u Zagrebu sigurno će biti brza i uvjerljiva", kazao je Robles, a s njim se složio i Oliver.

"Izgubio sam nekoliko prošlih utrka, ali zbog toga sigurno neću prestati trčati. Ove sezone sam imao velikih problema s ozljedama, te nisam baš u vrhunskoj formi, ali obećavam veliku borbu s Roblesom i Richarsdsonom", kazao je Oliver, koji je prije točno godinu dana bio u Hrvatskoj na Kupu kontinenata, te je još oduševljen našom obalom, posebno Makarskom u kojoj se pripremao.

Svjetska prvakinja na 100 metara, Amerikanka Carmelita Jeter dolazi u Zagreb u vrhunskoj formi.

"Rekord mitinga je 10.90 sekundi i želim ga oboriti, samo se nadam da ću konačno ove sezone imati vjetar u leđa, a ne u prsa. Moj cilj za ovu godinu je već ostvaren, a to je naslov svjetske prvakinje, pa sada mogu opuštenije ući u kraj sezone. Sljedeće godine želim zlato na Olimpijskim igrama", kazala je druga najbrža sprinterica u povijesti na 100 metara.

Vezane vijesti

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Najbrži čovjek svijeta Usain Bolt "obavijestio" je sve konkurente na predstojećom Olimpijskim igrama u Londonu da nemaju što tražiti protiv njega u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika