12.09.2011. / 17:21

Autor: Hina

Vlada: Razvojni projekt "Brijuni Rivijera" od posebnog je interesa za RH

Hrvatska je Vlada na današnjoj sjednici utvrdila da je razvojni projekt "Brijuni Rivijera" cjeloviti razvojni projekt od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, radi činjenice da je istim obuhvaćeno pomorsko dobro i nekretnine u vlasništvu Republike Hrvatske koje graniče s istim pomorskim dobrom za koje je Vlada davatelj koncesije, priopćeno je iz Vladina Ureda za odnose s javnošću.

Jadranka KosorJadranka KosorHrvatska je Vlada na današnjoj sjednici utvrdila da je razvojni projekt "Brijuni Rivijera" cjeloviti razvojni projekt od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, radi činjenice da je istim obuhvaćeno pomorsko dobro i nekretnine u vlasništvu Republike Hrvatske koje graniče s istim pomorskim dobrom za koje je Vlada davatelj koncesije, priopćeno je iz Vladina Ureda za odnose s javnošću.

Odluka je, kako se ističe, donesena u skladu s odredbama dopuna Uredbe o postupku davanja koncesije na pomorskom dobru, koje je Vlada donijela prošli tjedna, na sjednici održanoj 8. rujna.

Kako se navodi u priopćenju, donesena je Obavijest o namjeri davanja koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luka posebne namjene-luka nautičkog turizma: "Sveta Katarina" na dijelu k.o. Pula i dijelu k.o. Štinjan te "Luka 2" na dijelu k.o. Štinjan, na lokaciji razvojnog programa Brijuni Rivijera - "Otok Sv. Katarina-Monumenti".

Površina luke "Sveta Katarina" obuhvaća na kopnenom dijelu 64.607 četvornih metara, a na morskom akvatoriju 151.599 četvornih metara.

"Luka 2" obuhvaća na kopnenom dijelu 69.295, a na morskom akvatoriju 59.159 četvornih metara.

Koncesija se daje na vremensko razdoblje od 50 godina, računajući od dana sklapanja Ugovora o koncesiji, navodi se u priopćenju.

Iako prema Zakonu o ravnopravnosti spolova nije bila obvezna, Vlada je donijela zaključak u vezi javnog poziva za imenovanje pravobranitelja/ice za ravnopravnost spolova.

Zadužuje se Ministarstvo pravosuđa da, u ime Vlade RH, objavi javni poziv u Narodnim novinama, prikupi prijave kandidata/kinja i dostavi ih Vladi radi predlaganja imenovanja pravobranitelja/ice Hrvatskome saboru, navodi se u priopćenju Ureda za odnose s javnošću.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
16/2/11

pro, 12.09.11. 20:35

prodaj ,razvali dok se još ima što za stavit u džep
od hlača ili desnu ruku u kaput


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika