12.09.2011. / 18:25

Autor: Totalsport

SP u hrvanju: Lizatović zamalo propustio olimpijsku normu

U 1/16 finala kategorije do 96 kilograma zaustavljen je Siniša Hogač (HK Metalac), od kojeg je bolji (10-0) bio Mađar Elis Guri

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaPrvog dana natjecanja na Svjetskom prvenstvu grčko-rimskim stilom u Istanbulu nastupila su trojica hrvatskih hrvača.

Najdalje je u najlaškoj kategoriji, do 55 kilograma, prošao Ivan Lizatović iz zagrebačke Lokomotive.

Prošao je naš hrvač prvu prepreku, Turčina Ayhana Karakasa, u prvom nastupu, odnosno 1/16 finala. Premda je prikupio manje bodova (7-3) borbom u ringu, odlučio je tuš za koji je Lizatović nagrađen s pet poena nakon borbe.

U osmini finala Hrvat je izgubio od Sjevernokorejca Won Chol Yuna ukupnim rezultatom 10-4. Da je pobijedio, osigurao bi olimpijsku vizu: četvrtfinalisti u svakoj kategoriji stječu pravo nastupa u Londonu.

U 1/16 finala kategorije do 96 kilograma zaustavljen je Siniša Hogač (HK Metalac), od kojeg je bolji (10-0) bio Mađar Elis Guri.

U 1/16 finala također je natjecanje završio Danijel Janečić (HL Lika) u kategoriji do 66 kilograma. Od njega je bolji bio Kinez Pan Zheng pobijedivši 7-0. Kako je Zheng odmah potom ispao u osmini finala od Amerikanca Lestera, Janečić je ostao bez prilike čekati repasaž.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika